Ensihuoli-koulutus: päihteet ja pelaaminen – maaseudun yrittäjille, heidän läheisilleen ja sidosryhmille Pohjois-Pohjanmaalla, yhteistyössä Muutos-hanke

Kun huoli läheisestä herää... osaatko sinä toimia? Ensihuoli-koulutus tarjoaa valmiuksia päihteidenkäytöstä ja pelaamisesta sekä niistä syntyneen huolen puheeksi ottamiseen.

Ensihuoli-koulutuksessa opitaan puhumaan vaikeista asioista kunnioittavalla tavalla, toista rohkaisemalla ja tukemalla. Tämä koulutus on maksuton ja tarkoitettu erityisesti maaseudun yrittäjille ja heidän läheisilleen sekä sidosryhmille, mutta kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Kohderyhmänä ovat henkilöt, jotka kaipaavat välineitä päihteidenkäytön ja pelaamisen ja näistä syntyneen huolen kohtaamiseen ja puheeksiottoon ihmisenä ihmiselle. Lisäksi koulutukseen voivat osallistua kaikki, joita kiinnostaa mahdollisuus toisten auttamisesta ehkäisevän päihdetyön vapaaehtoistoiminnassa. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Muutos-hankkeen kanssa. Ensihuoli ei ole ammattilaiskoulutus.

Koulutuksessa saat näkökulmia, ajatuksia ja vinkkejä puheeksiottoon sekä omaan jaksamiseen, tuntemuksien käsittelyyn ja hyvinvointiin. Tämän koulutuksen teemana on päihteet ja pelaaminen.

Koulutus kestää 2 h ja sisältää keskustelua, teoriaa ja käytännön vinkkejä. Kouluttajana toimii EHYT ry:n Pohjois-Pohjanmaan alueen asiantuntija Sinikka Korpela. Koulutukseen osallistunut voi hakea halutessaan sähköisen osaamismerkin. 

Koulutus toteutetaan Teams-alustalla keskiviikkona 20.4.2023 klo 11-13.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset ti 20.4.2023 mennessä.
Ilmoittaudu tästä Lyyti-lomakkeella
Koulutukseen mahtuu 50 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lue lisää Ensihuoli-koulutuksista.

Kouluttaja: Sinikka Korpela

Korpela Sinikka

Asiantuntija, Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa 0400 274 833
Katso henkilön esittely
Eija Pietilä.

Pietilä Eija

Asiantuntija, rahapelihaittojen ehkäisy 050 514 7658
Katso henkilön esittely