Ensihuoli-koulutus: Huoli naapurin päihteiden käytöstä

Kun huoli läheisestä herää... osaatko sinä toimia? Ensihuoli-koulutus tarjoaa valmiuksia päihteidenkäytöstä ja pelaamisesta syntyneen huolen puheeksi ottamiseen.

Ensihuoli-koulutuksessa opitaan puhumaan vaikeista asioista kunnioittavalla tavalla, toista rohkaisemalla ja tukemalla. Koulutus on maksuton ja tarkoitettu kaikille. Kohderyhmänä ovat henkilöt, jotka kaipaavat välineitä arkipäivän päihdehaittojen ja niistä syntyneen huolen kohtaamiseen ja puheeksiottoon ihmisenä ihmiselle. Lisäksi koulutukseen voivat osallistua kaikki, joita kiinnostaa mahdollisuus toisten auttamisesta ehkäisevän päihdetyön vapaaehtoistoiminnassa. Ensihuoli ei ole ammattilaiskoulutus.

Koulutuksessa saat näkökulmia, ajatuksia ja vinkkejä puheeksiottoon päihdeasioista sekä omaan jaksamiseen, tuntemuksien käsittelyyn ja hyvinvointiin. Tämän koulutuksen teemana on asuminen ja siihen liittyvät ilmiöt ja haasteet. Koulutuksessa avataan eri toimijoiden roolia, vastuuta ja oikeuksia tilanteessa, jossa herää huoli naapurista. Lisäksi pohditaan erilaisia tapoja toimia.

Koulutus kestää 2 h ja sisältää keskustelua, teoriaa ja käytännön vinkkejä. Kouluttajina toimivat EHYT ry:n asiantuntija Heli Vaija sekä Oulun Isännöitsijätoimisto Oy:n toimitusjohtaja Jukka Niemelä. Jokainen koulutukseen osallistunut saa halutessaan sähköisen osaamismerkin. 

Koulutus toteutetaan Teams -alustalla tiistaina 1.11.2022 klo 17-19 yhteistyössä Isännöintiliiton kanssa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset su 30.10.2022 mennessä.
Ilmoittaudu tästä (Lyyti-lomakkeella).
Koulutukseen mahtuu 50 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lue lisää Ensihuoli-koulutuksista.

Lisätietoja

Heli Vaija

Vaija Heli

Asiantuntija, Etelä-Suomi 044 510 0228
Katso henkilön esittely
Anne Mikkola.

Mikkola Anne

Asiantuntija, Länsi-Suomi 044 055 9920
Katso henkilön esittely