Viisi vinkkiä rahapelaamisen hallintaan

Kaupunkikuva.

Pelaa huvin vuoksi, älä rikastuaksesi

Rahapelaamisessa lopputulos ei ikinä ole varma ja häviäminen on aina vaihtoehto. Rahapelaamista kannattaa ajatella viihteenä mieluummin kuin tulonlähteenä. Tasapainota pelaamistasi tekemällä välillä myös jotain muuta. Ilon saaminen muustakin viihteestä auttaa varmistamaan, että rahapelaamisesta ei tule ainoa tapasi kuluttaa vapaa-aikaa.

Tiedä, miten rahapeli toimii

Ennen pelaamista kannattaa pohtia, miten peli toimii ja mitkä ovat todennäköisyydet voittoon. Mitä enemmän tiedät rahapeleistä, sitä paremmin voit kuluttaa niitä harkitusti.

Budjetoi pelirahat

Paras keino hallita omaa rahapelaamista on päättää ennalta, paljonko aiot käyttää rahaa pelaamiseen ja pysyä budjetissa. Rahapelaaminen pysyy hauskana viihteenä, kun pidät sen suunnitelluissa rajoissa. Kun asetat budjetin ennalta, pelaat vain sen verran kuin sinulla on varaa hävitä. Hyödynnä myös pelisivuston työkaluja oman pelaamisen rajoittamiseen. Niillä voit esimerkiksi rajata pelaamiseen käytettävää rahamäärää.

 

Rahapelaaminen maksaa

Muista tappion hetkellä, etteivät hävityt rahat ole enää sinun. Yleisin haittoja aiheuttava pelitapa on sellainen, jossa pelaaja yrittää pelaamalla lisää voittaa hävityt rahat takaisin. Häviö on rahapeliviihteen hinta. Mitä enemmän pelaat, sitä enemmän todennäköisesti myös häviät.

Tauko auttaa toimimaan järkevästi

Aseta aikaraja pelaamisellesi. Näin pysyt todennäköisemmin myös pelibudjetissasi ja ehdit tehdä muutakin. Pidä säännöllisesti taukoja. Toisinaan on hyvä poistua rahapelin äärestä. Tauko auttaa sinua tekemään järkevämpiä valintoja ja pitämään pelaamisen hallinnassa.

Vinkit tarjoaa EHYT ry:n rahapelaamisen hallintaa edistävä ja haittoja ehkäisevä Arpa-projekti.