Tupakkalaki antaa uuden sysäyksen Savuttomalle Suomelle

Silta ja ihmisiä.

– Suomeen ei tarvita uusia nikotiinia käyttäviä sukupolvia. On tärkeää, että sähkösavukkeen tullessa tupakkalain alle sitä säädellään tiukasti. Sähkösavukkeen käyttö on aikuisväestössä pientä. On tärkeää ehkäistä sitä, että nuoret eivät aloita tuotteen käyttöä, toteaa EHYT ry:n nikotiinituotteiden asiantuntija Minttu Tavia ja jatkaa:

– Tupakkalaki kannustaa ihmisiä kohti terveempiä elintapoja. Tupakan käytön aloittamisen ohella yritetään saada ihmiset lopettamaan haitallisen tuotteen käyttö. On tavoiteltava tilannetta, jossa tupakointi loppuu kokonaan, eikä vain siirrytä käyttämään toista tupakkatuotetta, kuten sähkösavuketta.

Tuoreen lain yksi keskeinen tavoite on, että kukaan ei joudu vastoin tahtoaan altistumaan tupakansavulle. Tähän tähtää myös lakiin viime hetkillä tehty tarkennus, jonka mukaan autossa tupakointi kielletään, kun kyydissä on alle 15-vuotiaita lapsia. Päätös saa kiitosta kansanterveysjärjestöiltä.

– Tämä on tärkeä viesti tupakoiville autoileville aikuisille. Tiellä kohti savutonta Suomea on tärkeää kiinnittää huomiota myös siihen, kuinka ihmiset suhtautuvat tupakoimiseen lasten läsnä ollessa. On erittäin myönteistä miten aiheesta kannetaan vastuuta Suomen Eduskunnassa, Tavia kiittää.

 

Lisätiedot:

Minttu Tavia
Asiantuntija, EHYT ry
minttu.tavia(a)ehyt.fi
p. 050 438 4227