Tunnelmia Asunnottomien yöstä 17.10.2016

Asunnottomien yö.

Asunnottomien yön teemana oli asunnottomuuden ennaltaehkäisy.

”Suomessa on tehty hyvää työtä asunnottomuuden poistamiseksi. Kohtuuhintaista ja sosiaalista asuntotuotantoa tarvitaan kuitenkin lisää erityisesti kasvukeskuksissa. Asumisen hinta on yksi suurimmista kaupunkiköyhyyden aiheuttajista, ja johtaa pahimmillaan asunnottomuuteen. Asunnottomuutta ehkäisee myös se, että panostetaan hyvinvoinnin ja työllisyyden edistämiseen, johon olennaisesti kuuluvat ehkäisevä päihdetyö ja mielenterveyttä edistävä työ.” sanoi järjestöpäällikkö Jiri Sironen EHYT ry:stä puhuessaan Pirkkalan ja Tampereen tapahtumissa.

Helsingin Elokolossa järjestettiin paikallispoliittinen keskustelutilaisuus, jossa puheenaiheena oli muun muassa köyhyys.

Paikallispoliittinen keskustelutilaisuus Elokolossa

Helsingin Sosiaalinen Oikeudenmukaisuus ry järjesti soihtukulkueen Hakaniemen torilta Dallape-puistoon, jossa Vailla Vakinaista Asuntoa VVA ry:n koordinoimana järjestettiin Helsingin Asunnottomien yön päätapahtuma.

Soihtukulkue

Kajaanin Työvoimayhdistys ja Spartak Kajaani ry järjestivät ensimmäistä kertaa Kajaanin Asunnottomien yön tapahtuman 17.10.

Asunnottomien yö Kajaanissa

EHYT ja Lahden Elokolo järjestivät ohjelmaa 8-salilla. Tilaisuuden juontajana toimi sosiaalineuvos Antti Honkonen ja puhumassa oli myös EHYT ry:n valtuuston puheenjohtaja Antti Holopainen.
Etelä-Suomen Sanomat kuvasivat Asunnottomien yön tunnelmia Lahden 8-salilta. Katso video.

Asunnottomien yö 8-salilla

EHYT oli mukana järjestöjen yhteistapahtumassa Oulun kävelykatu Rotuaarilla. Radio Pooki haastatteli EHYT ry:n aluekoordinaattori Sinikka Korpelaa Asunnottomien yöstä. Kuuntele haastattelu.

Pirkkalan Elokolo järjesti tapahtuman Suupantorilla.

Pirkkalassa

Porin seudun elämäntapayhdistys ja Pormestarinluodon asukasyhdistys olivat mukana tapahtumassa Porin seudun työttömien yhdistyksellä.

Turun Elokolossa oli tarjolla keittoa, kahvia, keskustelua ja taidetta.

Turussa

EHYT ja Tampereen Elokolo olivat mukana Kumppanuustalo Arttelin tapahtumassa. Lue Aamulehden artikkeli Asunnottomien yöstä.

Tampereella

Soroppi ry järjesti Joensuussa useita tapahtumia. Ohjelmassa oli mm. Viinapiru-elokuvan ensi-ilta. Katso Viinanpiru-elokuvaYoutubessa.

Lue lisää Asunnottomien yöstä:

Asunnottomien yön verkkosivut

Asunnottomien yö Facebookissa

Riikka Perälä: Asunnottomuuspolitiikasta hyvinvointipolitiikkaan