Tule Ikäihmisten peliseminaariin!

Logokuva.

Kuntatalolla kuhisee 8.11., kun Kaikki pelaa -seminaari kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen ikäihmiset, ikääntyneiden kanssa työskentelevät, pelintekijät ja muut aiheesta kiinnostuneet digitaalisten pelien äärelle.
 
Mutta miksi ikäihmisiä kannattaa ohjata pelaamisen äärelle? 
 
”Viimeaikainen tutkimustieto viittaa siihen, että digitaalisilla peleillä voi olla positiivisia vaikutuksia ikäihmisten muistiin, tarkkaavaisuuteen ja toimintakykyyn. Mutta kyllä ikäihmisten kannattaa pelata jo siksikin, että se on hauskaa”, kuvaa LähiVerkon projektipäällikkö Marja Pakarinen. 
 
Ikäihmiset suhtautuvat digitaalisiin peleihin eri tavoin.
 
”Osa harrastaa pelaamista jo hyvin monipuolisesti, osa näkee pelit vieraana, jopa haitallisena asiana, jonka äärelle lapsenlapset unohtuvat tuntikausiksi. Peliseminaarissa tarjoamme ikäihmisille mahdollisuuden tutustua pelaamiseen ilmiönä ja tutustua erilaisiin peleihin ja pelilaitteisiin”, kertoo LähiVerkon projektisuunnittelija Ida-Maria Pankka.
 
Kaikki pelaa -seminaarin aamupäivän luennot juontaa Kirsi Alm-Siira. Iltapäivällä seminaarivieraat pääsevät tutustumaan virtuaalitodellisuuteen ja pelaamaan konsolipelejä, sekä kuulemaan tietoiskuja ikäihmisten pelaamisesta.
 
Ilmoittaudu mukaan Kaikki pelaa -seminaariin 23.10 mennessä.
Tutustu Kaikki pelaa! -seminaarin ohjelmaan.
 
Kaikki pelaa -seminaarin järjestää LähiVerkko-projekti (2015-2017).Projektissa kehitetään ikäihmisten parissa tapoja osallistua ja olla vuorovaikutuksessa tietotekniikan avulla. Projekti on Eläkeliiton ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n yhteinen kehittämisprojekti. Projektia rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.