Tipattoman jumppahaaste innosti liikkumaan

Rovaniemen seudun Ehytäiset jumppaamassa.

Tipaton tammikuu on vakiintunut suomalainen perinne, joka on tiettävästi järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1942. Noin joka viides alkoholia käyttävistä aikuisista viettää Tipatonta. Tipaton haastaa kaikkia miettimään omia toimintatapojaan – ja tänä vuonna erityisesti löytämään uusia tottumuksia.

Tänä vuonna EHYT osallistui yhteisöjen kannustamiseen kohti uusia tottumuksia jumppahaastetta levittäen. EHYT kannusti tammikuun ajan jäseniään ja yhteistyötahojaan kehittämään mukavia uusia liikunnallisia tapoja. EHYT haastoi yhteisöjä järjestämään hyvinvointia tukevaa ja arkea piristävää yhteistä toimintaa kuten jumppatuokioita ja jakamaan näistä kuvia ja videoita kanssamme.

Taukoliikuntaan vaikka työpaikoilla sopivan iloisen jumpan ohjevideo löytyy Youtubesta.

Yksi liikkumaan innostunut porukka oli Rovaniemen seudun Terveys ry:n hallitus, joka innostui kokouksensa lopuksi pyörittämään vannetta. Yhdistyksen puheenjohtaja Tuula Lautala totesi iloisesti: ”Hiki tuli, mutta janoon otimme lähdevettä – vesi on vanhin voitehista”.

Palkinnoksi arpaonnen suosimat Rovaniemen seudun Terveys ry:n jäsenet voittivat lahjakortin ohjattuun taukoliikuntaan. Toivotaan, että mukavat ja yhteisölliset terveyttä edistävät tottumukset säilyvät yllä muissakin jäsenyhteisöissämme myös Tipattoman tammikuun jälkeen!

Tipattoman taustalla on Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto. EHYT tukee jäseniään ja yhteistyökumppaneitaan Tipattoman tammikuun tapahtumien ja tempausten järjestämisessä ja Tipattoman tammikuun viestien levittämisessä. Lisätietoa kampanjasta www.tipaton.fi

Rovaniemen seudun Terveys ry:n hallituksen jäseniä jumppaamassa.