Tipaton tammikuu tulee jälleen: osallistu haasteeseen!

Tekstissä lukee Tipaton. Osallistu tipatonhaaste.

Suomalaisista alkoholia käyttävistä aikuisista 16 prosenttia vietti tipatonta vuonna 2016*. Tipattoman suosio vaihtelee väestöryhmästä toiseen. EHYT ry:n TNS Gallupilla tekemän tutkimuksen mukaan Tipatonta vietetään enemmän maaseudulla kuin kaupungeissa ja Tipatonta viettävistä hieman suurempi osa on miehiä kuin naisia. Vain yksi prosentti Tipattoman aloittaneista jätti sen kesken vuonna 2016.

Suomalaista kulttuuria on luonnehdittu alkoholimyönteiseksi. Tipaton tammikuu tuo esille, että alkoholin käytön vähentäminen on mahdollista ja hyväksyttävää ilman erityistä selittelyn tarvetta. Moni kokeekin, että tammikuu on ainoa aika vuodesta, kun alkoholista kieltäytymistä ei tarvitse selitellä.  Tipaton ei nimestään huolimatta tarkoita ehdotonta nollatoleranssia, vaan alkoholinkulutuksen vähentäminenkin riittää.
 
Tipaton on hyvää itsetutkiskelun aikaa ja sen avulla voi testata alkoholin roolia omassa elämässä. Tipattoman tammikuun vietosta voi tehdä vaikka kaveripiirin yhteisen tempauksen. Tänä vuonna sosiaalisessa mediassa voi osallistua Tipatonhaasteeseen Facebookissa www.facebook.com/tipaton/
 
EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto koordinoivat kuudetta vuotta Tipattoman tammikuun viestintätoimia. Vuonna 2017 Tipattoman tammikuun slogan on “Tipattomasta tasapainoon”.
 
*TNS Gallup 2016