Suositun Pelikasvattajan käsikirjan jatko-osa on julkaistu

Pelikasvattajan käsikirja 2.

Ensimmäisen Pelikasvattajan käsikirjan julkaistusta on kulunut viisi vuotta. Siinä ajassa pelikulttuuri on muuttunut tuntuvasti ja pelikasvatuksesta on tullut aiempaa tavoitteellisempaa. Uudessa kirjassa kymmenet pelitutkimuksen, pelikasvatuksen ja pelialan asiantuntijat kertovat omista lähtökohdistaan siitä, millaisia tärkeitä kysymyksiä pelaamiseen liittyy juuri nyt.

Pelikasvattajien verkosto on vuosien saatossa  kasvanut muutaman kymmenen ammattilaisen verkostosta lähes kahden tuhannen pelikasvattajan Facebook-ryhmäksi. Pelikasvattajien verkosto on levinnyt kaikkialle Suomeen, ja pelikasvatus on entistä moniäänisempää. Pelikasvattajan käsikirja 2:n kirjoittamiseen ja toimittamiseen on osallistunut yhteensä lähes viisikymmentä asiantuntijaa. He ovat korvauksetta antaneet omaa osaamistaan pelikasvatuksen edistämiseksi.

Pelikasvattajan käsikirja 2 on ladattavissa ilmaiseksi ePub-muodossa osoitteesta: www.pelikasvatus.fi/kasikirja2

Pelikasvattajan käsikirja 2 julkaistaan myöhemmin pdf-muodossa. Alkuperäinen Pelikasvattajan käsikirja löytyy osoitteesta: www.pelikasvatus.fi/kasikirja

Pelikasvattajan käsikirja

Tietoa Pelikasvattajien verkostosta

Pelikasvattajien verkosto on valtakunnallinen asiantuntija- ja ammattilaisverkosto pelaamisen parissa toimiville. Verkosto pyrkii edistämään myönteistä ja vastuullista pelikulttuuria ja siitä käytävää julkista keskustelua, sekä ehkäisemään pelaamisesta syntyviä haittoja. Se pyrkii myös yhtenäistämään pelaamiseen liittyvää käsitteistöä, jotta kaikki ymmärtäisivät pelaamiseen liittyvät käsitteet samalla tavalla. Verkosto on avoin kaikille pelikasvatuksesta kiinnostuneille ja se luo uusia yhteistyökuvioita ja levittää toimintaa, tietoa, pelejä ja aineistoja kansallisesti. Näkyvin vuosittainen verkoston järjestämä tapahtuma on marraskuussa vietettävä Peliviikko.

Yhteyshenkilö

Tommi Tossavainen 
Kansallinen audiovisuaalinen instituutti 
045 310 1412 
tommi.tossavainen@kavi.fi