Stoan aukiolla juhlittiin Somalian itsenäisyyttä ja tehtiin Hadiya-hanketta tunnetuksi

Hadiya-hankkeen työntekijöitä sekä muita osallistujia Somalian 60-vuotisitsenäisyysjuhlassa.

Uusi Hadiya-hanke esittäytyi Stoan aukiolla vietetyssä Somalian itsenäisyyden 60-vuotisjuhlassa. Samalla verkostoiduttiin ja tehtiin hanketta tunnetuksi.

EHYT ry:n uusi arabian- ja somalinkielisiä nuoria tavoittamaan pyrkivä Hadiya-hanke osallistui 1.7.2020 Itäkeskuksessa Stoan aukiolla järjestettyyn Somalian itsenäisyyspäivän 60-vuotisjuhlaan yhdessä Suomen Somalialaisten liiton kanssa. Tilaisuuden järjestivät Bado ry, Mcmbay ja MEH ry.

”Keräsimme meidän teltallamme toiveita ja tarpeita uuden hankkeemme sisällöksi, verkostoiduimme ja juhlimme Somalian itsenäisyyspäivää”, kertoo Hadiya-hankkeen koulutussuunnittelija Abdirahman Rage EHYT ry:stä. ”Hankkeemme on käynnistynyt pikku hiljaa tänä keväänä ja tässä vaiheessa on tärkeää olla esillä, luoda suhteita ja tehdä hanketta tunnetuksi”, komppaa hankkeen toinen koulutussuunnittelija Malika Diouani.

Hadiya-hankkeessa vahvistetaan päihde- ja pelihaitoilta suojaavia tekijöitä maahanmuuttajanuorten elämässä ja tuetaan heidän perheitään päihdekasvatukseen liittyvissä kysymyksissä. Somalin- ja arabiankieliset nuoret kokevat päihde- ja pelihaittoja siinä missä muutkin. Uuden hankkeen myötä heillä on jatkossa mahdollisuus saada omalla äidinkielellään tukea päihteisiin ja rahapelaamiseen liittyen.

Tilaisuus Stoan aukiolla sujui iloisissa tunnelmissa. Tapahtumassa osallistujat saivat nauttia hyvästä musiikista, mielenkiintoisista puheenvuoroista, ruuasta ja lapset pomppulinnasta. Sateisesta säästä huolimatta ilmaiseen koko perheen tapahtumaan saapui paljon juhlijoita.

Hadiya-hankkeen työntekijöille päivä oli täynnä hyviä kohtaamisia ja keskusteluja. ” Oli tosi mukava päivä! Kiitämme järjestäjiä hienosta tapahtumasta!”