”Sosiaalisesti mediassa” -viestintäkoulutus keräsi yhteen päihdealan ammattilaisia

uutinen1
Ehkäisevän päihdetyön verkoston viestintätyöryhmä järjesti EPT-verkoston jäsenille 14.10.2014 koulutuksen sosiaalisesta mediasta. Koulutus keräsi yhteen noin 60 päihdealan ammattilaista.

Iltapäivän aikana perehdyttiin käytännön vinkkien kautta somessa olemiseen ja sen hyödyntämiseen työssä. Koulutuksessa käytiin läpi sosiaalisen median yhteisöpalveluista Facebook ja Twitter. Sosiaalisen median kouluttaja Peter Lindberg Viestintä Piritta Oy:stä perehdytti kuuntelijat Facebookin tehokkaaseen käyttöön. Napakan puolen tunnin puheenvuoron aikana tutuiksi tulivat muun muassa facebook mainonta ja analytiikka. EHYT ry:n projektiasiantuntija Mikko Meriläinen puolestaan perehdytti kuulijat Twitterin saloihin hauskoin esimerkein, jotka saivat osallistujat vähintäänkin virnuilemaan itsekseen.

Kotimaisten kielten keskuksen kielenhuoltaja Laura Niemi puhui puolen tunnin puheenvuorossaan siitä, miten kielellisesti taitavat menestyvät somessa. Hän keskittyi puheenvuorossaan muun muassa oikeinkirjoitukseen sekä monipuoliseen ja värikkääseen kirjoittamiseen.

Sosiaalisen median julkaisupalveluista käsiteltiin blogeja. Viestintäkonsultti ja bloggaaja Mari Cadaut Makua Oy:stä kertoi, miten bloggaajia kannattaa lähestyä ja miten blogeja voi hyödyntää vaikuttamisen kanavana. Hän myös halusi muistuttaa, että kohderyhmän ollessa nuoret, kannattaa tutustua vlogeihin.

 

EPT-verkoston viestintätyöryhmä

Viestintätyöryhmän keskeiset tavoitteet vuonna 2014 on osallistua EPT-verkoston jäsenjärjestöjen vuosikirjan tuottamiseen, jatkaa järjestöjen yhteisen sähköisen uutiskirjeen tuottamista ja levittämistä, tehdä tapahtuma- ja kampanjayhteistyötä, vahvistaa mediasuhteita ja vaikuttamisviestintää ja tuottaa viestintäkoulutusta.

Viestintätyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 30.10.2014 kello 13-15 EHYT ry:n tiloissa. Kaikki kiinnostuneet EPT-verkoston jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan työryhmän kokoukseen. EPT-verkoston työryhmistä voit lukea lisää tästä.

Lisätiedot: Anniina Hellman anniina.hellman@ehyt.fi