Punainen sulka –keräys tukee nuoren hyvää elämää

Nuori nainen

2017 tekoa nuorten hyväksi

Suomen Lions-klubien Punainen Sulka 2017 -keräyksen tavoitteena on koota viisi miljoona euroa nuorten hyväksi itsenäisyyden 100-vuotisuutta juhlivassa Suomessa. Keräyksen suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Punainen Sulka 2017 -kampanjan keräyskumppaneita ovat EHYT ry, Aseman Lapset ry, Tukikummit-säätiö, Partiolaiset, Näkövammaisten liitto, Lasten ja nuorten säätiö sekä Yeesi ry. Lisäksi klubien tilittämästä keräystuloksesta palautuu 25 prosenttia niille itselleen käytettäväksi omalla paikkakunnalla tehtävään nuorisotyöhön.

Konkreettisena tavoitteena on 2017 tekoa nuorten hyväksi. Näitä kootaan keräyksen verkkosivuille www.punainensulka.fi. Kampanjalla on myös oma TV-studio, jonka tuotantoa voi katsoa Punaisen Sulan Youtube-kanavalta.

Kohtaamisia nuorten kanssa

Ystävät, yhdessä oleminen ja ryhmään kuuluminen ovat tärkeä osa aikuiseksi kasvamista. Jokainen nuori haluaa, että häntä kuunnellaan, kannustetaan ja että juuri hän saa kokea olevansa tärkeä. Siksi EHYT on mukana yhtenä keräyskumppanina nuorille toteuttavan kesäleiritoiminnan muodossa.

– Kun nuorella on hyvä ryhmä ja mahdollisuuksia viettää aikaa ja tutustua uusiin ihmisiin, vähenee tarve hakea yhteenkuuluvuutta juomisen tai tupakkapaikalla notkumisen avulla. Koko nuoren elinympäristö vaikuttaa siihen, miten nuori voi ja minkälaisia elämäntapoja hän omaksuu, summaa osastopäällikkö Ilmo Jokinen.

Nuori tarvitsee ympärilleen luotettavia aikuisia. Koti on edelleen keskeinen paikka, jossa opitaan niin arvoja kuin käyttäytymisen mallejakin. Valveillaoloajasta valtaosa kuitenkin vietetään koulussa ja harrastusten parissa. Tästä syystä ei ole suinkaan yhdentekevää, minkälaista yhteisöllisyyttä niissä luodaan.

– Meille jokaiselle tekee välillä hyvää pohtia omaa nuoruusaikaamme. Keitä muita aikuisia muistaa kuunnelleensa tai katsoneensa ylöspäin, omien vanhempiensa lisäksi? Oliko jonkun muun antama kannustus merkityksellistä? Lasten ja nuorten kasvatusvastuu kuuluukin kaikille nuorten ympärillä oleville aikuisille. Vaikka roolit ovat erilaiset, asia on yhteinen, Jokinen pohtii.

Punaisen Sulan Lions-studiossa Jokinen kertoo nuorten kohtaamisesta tarkemmin. Hyvä ohjenuora aikuiselle onkin, että on läsnä ja kunnioittava kun nuori haluaa puhua heille tärkeistä asioista. (Katso video >>)

Tule mukaan kampanjaan

Punainen Sulka 2017 -keräystä voi tukea tekemällä lahjoituksen tai esimerkiksi osallistumalla Lions-klubien järjestämiin tempauksiin, kuten konsertteihin ja koko perheen tapahtumiin.

Tee lahjoitus >>
Lisää kampanjasta >>