Periskooppi-chat tulee taas – Nyt puhutaan seksistä

Tekstissä lukee Sekstivau!

Periskooppi-chat on suorana lähetettävä chat-ohjelma, johon nuoret voivat osallistua kommentoimalla keskustelua verkossa tai mobiililaitteilla. Periskooppi-chatin kisakatsomoita järjestetään nuorisotiloilla ympäri Suomea. Chat-tapahtuma on 2010-luvun nuotiopiiri, jonka ympärille nuoret sekä nuorten kanssa työskentelevät kokoontuvat keskustelemaan teini-ikäisten elämää liikuttavista aiheista. Chatin avulla pyritään avaamaan uusia portteja nuorten väliselle keskustelulle.

”Periskooppi-chat on startti keskustelulle, siis älyttömän hyvä tapa avata keskustelu, jos ei se synny muuten luontevasti. Toisinaan puuttuu sopiva tilaisuus avata keskustelu, vaikka on selkeästi tarvetta puhua teemasta. Kun ympärillä on hälyä ja hässäkkää, chatti tarjoaa hyvän pysähdyksen tärkeiden aiheiden ympärillä. Chatin herättämien ajatusten avulla on helppo jatkaa aiheiden käsittelyä nuorten kanssa tilalla.”, summaavat nuorten parissa työskentelevät Mari Silvennoinen Taipalsaarelta ja Nelli Taskinen Vihdistä.


Mari Silvennoinen ja Nelli Taskinen seuraavat nuorten kanssa Periskooppi-chatia myös tänä perjantaina.

Let’s talk about sex, baby!

Tällä kertaa Periskooppi-chatissa puhutaan seksistä. Verkon kautta nuoret voivat osallistua nimettömänä keskusteluun omalla mobiililaitteellaan.

”Seksi on nuorten mielessä, mutta joskus kysyminen tuntuu liian nololta. Periskooppi-chatissa seksistä puhutaan avoimesti ilman hyssyttelyä.Chatissa yksikään kysymys ei ole liian nolo, vaan nuoret saavat kysyä anonyymisti kaikkia seksissä askarruttavia kysymyksiä. Keskustelussa ovat myös vakavammat aiheet esillä, kun pohditaan esimerkiksi sitä, missä menee läpän ja seksuaalisen häirinnän raja”, kertoo EHYT ry:n verkkopedagogi Piia Aspegren.


Periskooppi-chatissa puhuttiin marraskuussa päihteistä.

”Kilpailemme nuorten vapaa-ajasta, joten sisällön pitää olla mielenkiintoista. Periskooppi-chatin luotsaavat YleX:n radioaalloilta tutut juontajat Poikelus ja Hätönen. Illan aikana seksikeskusteluun osallistuvat muun muassa Seksiklupi-kanavastaan tutut tubettajat Mia ja Minni ja koomikko-tubettaja Seksikäs Suklaa sekä joukko nuoria ja asiantuntijoita, jatkaa Aspegren.

Periskooppi-chat järjestetään 3. kerran

Historian kolmas Periskooppi-chat lähetetään livenä Walkers-talolta perjantaina 21. huhtikuuta kello 17–20. Chat on suunnattu 13–19-vuotiaille ja sitä voi seurata osoitteessa www.ehytchat.fi. Keskusteluun osallistuminen on vapaaehtoista – voit ottaa mukavan asennon ja vain seurata lähetystä.

Periskooppi-chatin järjestävät yhteistyössä EHYT ry, Aseman Lapset ry, Väestöliitto ja Nuortenelämä.fi.

 

Seuraa Periskooppi-chatia
Katso Periskooppi-chat suorana
Mikä on Periskooppi-chat?
Periskooppi-chat Facebookissa
Periskooppi-chat Instagramissa

Lisätiedot:
Piia Aspegren
Verkkopedagogi, EHYT ry
piia.aspegren(a)ehyt.fi
p. 050 593 3899