Periskooppi-chat saa nuoret puhumaan päihteistä

Periskooppichat-logo.

Moni asia päihteissä ja niiden käytössä askarruttaa nuoria, joten tämän vuoksi aiheesta puhutaan 4.marraskuuta pidettävässä Periskooppi-chatissa.

– Nuoret kohtaavat päihteiden käyttöä enemmän kuin aikuiset ymmärtävätkään. Ja siksi on tärkeää puhua siitä, miten he asian kokevat. Nuorilla voi olla päihteiden käyttöön liittyviä olettamuksia tai väärää tietoa esimerkiksi siitä, mitä haittoja päihteisiin liittyy tai kuinka paljon nuoret todellisuudessa päihteitä käyttävät. Periskooppi-chatissa nuorten omat kysymykset nousevat keskusteluun ja he saavat vastauksia kysymyksiin, joita eivät ole välttämättä kehdanneet aikaisemmin kysyä. On myös oleellista, että keskustelun näkökulmat nousevat nuorilta, kertoo EHYTin verkkopedagogi Piia Aspegren.

Periskooppi-chat_soikku ja naag

Periskooppi-chat in livelähetys on kello 17–20 ja sen juontavat suositut tubettajat Soikku ja naaG.  Illan vieraina nähdään muun muassa artistit Mercedes Bentso ja Kasmir, Ruudin ydinryhmäläiset Ville ja Erika sekä asiantuntija Kannabis-Kim.

Periskooppi-chat kutsuu nuorisotilat mukaan

Periskooppi-chat on yksi nuorisotyön uusista muodoista. Se yhdistää nuorisotiloilla tehtävän työn verkossa tapahtuvaan nuorisotyöhön. Se on 2010-luvun nuotiopiiri, jonka ympärille nuoret sekä nuorten kanssa työskentelevät kokoontuvat keskustelemaan teini-ikäisten elämää liikuttavista aiheista.

Nuorisotilat ovat Periskooppi-chatissa tärkeässä roolissa, sillä ne kokoavat nuoret yhteen seuraamaan lähetystä ja osallistumaan sen kulkuun.

– Nuoret pääsevät seuraamaan livelähetystä ja osallistumaan siihen kommentoimalla keskustelua livechatissa. Koska kilpailemme nuorten vapaa-ajasta, sisällön pitää olla mielenkiintoista, sanoo Piia Aspegren.

Periskooppi-chatia varten nuorisotiloja kannustetaan pystyttämään kisakatsomoita. EHYT lähettää mukana oleville nuorisotiloille markkinointipaketin, joka sisältää vinkkivihkosen keskustelujen tueksi, tapahtuman markkinointimateriaalia sekä rekvisiittaa tunnelman luomiseksi.  Nuorisotilat voivat tilata maksuttoman markkinointipaketin 1.marraskuuta mennessä ilmoittamalla postiosoitteensa osoitteeseen piia@ehyt.fi

Periskooppi-chatissa kaikki saavat äänensä kuuluviin

Periskooppi-chat lähetetään livenä Walkers-talolta perjantaina 4.marraskuuta kello 17–20. Chat on suunnattu 13–19-vuotiaille, mutta kuka tahansa voi seurata sitä osoitteessa www.ehytchat.fi. Keskusteluun voi osallistua täysin anonyymisti esimerkiksi oman mobiililaitteen kautta. Kommentoiminen on kuitenkin vapaaehtoista, chatia voi myös vain seurata.

Periskooppi-chat polkaisee tänä vuonna käyntiin Ehkäisevän päihdetyön viikon, jota vietetään viikolla 45. Periskooppi-chatin järjestävät yhteistyössä EHYT ry, Aseman Lapset ry ja Verke.

Katso chatin juontajan Janne Naakan ajatuksia päihteistä.

Seuraa Periskooppi-chattia 

Periskooppi-chatin verkkosivuilla 

Facebookissa 

Instagramissa 
 

Lisätiedot
Piia Aspegren, EHYT ry:n verkkopedagogi
piia.aspegren(a)ehyt.fi
p. 050 593 3899