Periskooppi-chat kokoaa nuoret keskustelemaan verkon äärelle

pojat ja tytto ja skeittilauta.

Perjantaina 22. huhtikuuta klo 17 –20 järjestettävä Periskooppi-chat on yksi nuorisotyön uusista muodoista. Se on 2010-luvun nuotiopiiri, jonka ympärille nuoret sekä nuorten kanssa työskentelevät kokoontuvat keskustelemaan teini-ikäisten elämää liikuttavista aiheista.

Chatin aiheena on ihmissuhteet, joka on läheinen asia jokaiselle nuorelle. EHYT ry:n verkkopedagogi Piia Aspegren kertoo, että verkon kautta kuka tahansa voi osallistua nimettömänä keskusteluun omalla mobiililaitteellaan:

– Tämä mahdollistaa puhumisen myös vaikeista aiheista, kuten yksinäisyyden kokemuksista ja kiusaamisesta. Periskooppi-chatissa ihmissuhteita pohditaan myös toisesta näkökulmasta: miten harrastukset, yhteisöt ja ystävät edistävät hyvinvointia.

Chat järjestetään järjestöjen yhteisenä ponnistuksena. EHYTn lisäksi Allianssi, Aseman Lapset ja Verke ovat mukana sekä tapahtuman järjestämisessä että nuorisotyön asiantuntijoiden roolissa. Kolmituntista chat-spektaakkelia juontavat vloggarit Soikku ja naaG. Livelähetys tehdään Soikun ja naaGin johdolla Helsingin Walkers-talolta ja sitä seurataan nuorisotiloilla ja nuorten ryhmissä ympäri Suomea.

Aspegren odottaa Periskooppi-chatin poikivan vilkasta ja avointa keskustelua.

– Viimevuosien chatit ovat keränneet yhteensä tuhansia nuoria ja nuorten parissa työskenteleviä ammattilaisia ruudun ääreen.  Tänä vuonna mukaan kannustetaan erityisesti nuorisotiloja. Te heijastatte tapahtuman valkokankaalle ja paukuttelette popparit, me hoidamme show’n ja ajankohtaiset sisällöt, Aspegren summaa.

Ilmoita nuorisotilasi mukaan tapahtumaan ja lähetämme teille chatin markkinointimateriaalia sekä paketin, jonka avulla chattiin osallistumisesta tulee entistä hauskempaa. Paketista löytyy mm. lippusiimaa ja popcornia. Ottamalla yhteyttä Piia Aspegrenin, löytää paketti perille.

Periskooppi-chat on suunnattu pääasiassa 13–19-vuotiaille nuorille, mutta sitä voi seurata kuka tahansa osoitteessa www.ehytchat.fi. Lisätietoa tapahtuman etenemisestä löydät Periskooppi-chatin Facebook-sivulta, www.facebook.com/periskooppi.

 

Lisätiedot:

Piia Aspegren
Verkkopedagogi, EHYT ry
piia.aspegren(a)ehyt.fi
p. 050 593 3899