Päihdepäivät valtaa Kulttuuritalon 19.–20.5.2015 – olethan mukana!

paihdepaivat
Mitä yhteistä on Alvar Aallolla ja päihdealan ykköstapahtumalla, Päihdepäivillä?

Aalto suunnitteli Helsingin Kulttuuritalon, ja samainen klassikkotalo on valikoitunut vuoden 2015 Päihdepäivien tapahtumapaikaksi. Päihdepäivät järjestetään 19.–20.5.2015, ja tapahtuman takana ovat tuttuun tapaan EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön verkosto yhteistyökumppaneineen.

Päihdepäivät on alansa ehdoton ykköstapahtuma Suomessa. Se kerää yhteen sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisia, tutkijoita ja päättäjiä. Tapahtuman ohjelmatyö aloitetaan nyt syyskuussa ja ohjelmaa rakennetaan laajalla toimijaporukalla eri työryhmissä. Tietoa suunnittelun etenemisestä päivitetään EHYT ry:n verkkosivuille www.ehyt.fi/paihdepaivat. Valmiin ohjelman löydät sieltä vuodenvaihteessa.

Viime Päihdepäiville toukokuussa 2014 osallistui 500 päihdetyön ammattilaista. Kuumiksi keskustelun aiheiksi niin itse tapahtumassa kuin mediassa nousivat muun muassa rikostaustaisten päihdekuntoutus ja tapaus Ruusulankatu 10, alkoholin aiheuttama lasku suomalaiselle työelämälle ja yritysjohtajille sekä julkisuudessa paljon puhuttava kannabis. Ehkä törmäsitkin joihinkin näistä uutisista:

Kulttuuritalo valmistui jo lähes 50 vuotta sitten, Päihdepäivät täyttää nykyisessä muodossaan vasta vuoden, joskin tapahtumaa on erilaisin painotuksin ja toimijakokoonpanoilla järjestetty jo 1990-luvun lopulta. Mitä sinä toivoisit nuorelta tapahtumalta? Mikä mielestäsi puhuttaa juuri nyt päihdetyössä? Mitä sinä kenties kaipaisit työssäsi sosiaali- ja terveysalalla tai kasvattajana – tuoreinta tutkimustietoa, hyödyllisiä työvälineitä, uusia yhteistyökumppaneita, inspiroivia tarinoita?

Lähetä ideasi osoitteeseen paihdepaivat@ehyt.fi.

 

Lisätiedot:
Koulutussuunnittelija Annika Eloranta
annika.eloranta(a)ehyt.fi
p. 050 411 0357
Oletko Twitterissä? Seuraa ja käytä tunnistetta #päihdepäivät.