Onnea EHYTin vuoden vapaaehtoisille

Vuoden vapaaehtoinen 2019.

Tunnustukset julkistettiin perinteisesti syksyn aluefoorumeissa. Neljän eri alueen vapaaehtoisten lisäksi palkittiin vuoden Elokolo-vapaaehtoinen. EHYT kiittää lämpimästi kaikkia satoja vapaaehtoisiaan jäsenyhdistyksissä, kohtaamispaikoissa ja kaikissa muissa toiminnoissa. Olette kaikki meille tärkeitä!

Vuonna 2019 vuoden vapaaehtoisiksi valittiin:

Etelä-Suomi: Saara Piispa, Espoo

Itä-Suomi: Seija Lipsanen, Mikkeli (Mikkelin Työttömät ry)

Länsi-Suomi: Auli Raunio, Raisio (Terveys ry:n Raision alueyhdistys ry)

Pohjois-Suomi: Mirja Rajala, Tornio (Kumppanuuskeskus Luotsi ry)

Elokolo-vapaaehtoinen: Ulla Sarka-Virtanen (Tampereen Elokolo)

 

Saara Piispa, Espoo
”Vapaaehtoistoiminnan kautta olen päässyt kohtaamaan hienoja ihmisiä ja olen kokenut vapaaehtoistoiminnan myös yhteiskunnallisesti merkitykselliseksi. Erityisesti Asunnottomien yössä tuodaan esille tärkeää yhteiskunnallista sanomaa ja on hienoa olla mukana vaikuttamassa.”

 

Seija Lipsanen, Mikkeli
”Toimin Mikkelin Työttömät ry:ssä teatteriryhmän vetäjänä ja käsikirjoittajana. Olen saanut uusia ystäviä ja tuttavia, joita on tullut koko elämäni ajan vapaaehtoistoiminnasta. Saan tästä myös mielekkyyttä ja iloa elämiseen. Ei tarvitse pyöritellä vaan peukaloita.”

 

Auli Raunio, Raisio
”Vapaaehtoistoiminta on antanut iloa siitä, että voi olla muille hyödyksi. Jokainen voi käyttää vapaaehtoistyössä omia vahvuuksiaan ja yhteistyöllä saadaan paljon hyvää aikaan. Vapaaehtoinen toiminta yhdistyksessä on tuonut ystäviä ja jokainen tilaisuus tai retki on tuonut hyvän mielen, kun olemme voineet tarjota jäsenille tietoja sekä tilaisuuden mukavaan yhdessäoloon. Hyvä palaute innostaa myös meitä toiminnassamme.”

 

Mirja Rajala, Tornio
”Olen mukana Tornion Järjestötalolla kaksi kertaa viikossa vähävaraisten ruokajakelussa ja kerhopäivinä keskiviikkoisin hoidan kahvituksia. Olen ollut mukana myös EU-ruuan jakelussa. Aina kun tarvitaan vapaaehtoisia isommissa tapahtumissa, niin pyrin pääsemään mukaan auttamaan. Vapaaehtoistoiminnasta olen saanut paljon ystäviä ja kohtaamisia.”

 

Ulla Sarka-Virtanen, Tampereen Elokolo
”Nyt vasta sisäistän, kuinka tärkeää toimintaa tämä on. Näen palkintoni kunniaosoituksena koko Tampereen Elokolon tiimille. Elokolossa kaikki ihmiset hyväksytään sellaisenaan kuin he ovat. Toiminta on merkityksellistä, yhteisöllistä, voimauttavaa ja stigmaa vähentävää. Vastavuoroinen vertaistuki on Elokolossa hyvän ilmapiirin ja mukavien työntekijöiden luoman yhteisöllisyyden yksi pieni lisämauste – ihan tavallisten ihmisten lyhyitä kohtaamisia, mutta merkityksellisiä hetkessä. Tunnen kelpaavani sellaisena kuin olen.”

 

Vapaaehtoisten viikkoa vietetään 29.11.–5.12. Viikko huipentuu Kansainväliseen Vapaaehtoisten päivään tänään keskiviikkona 5. joulukuuta, jolloin myös Kansalaisareena palkitsee Vuoden vapaaehtoisen kymmenen ehdokkaan joukosta. Vapaaehtoisten päivän ja Vapaaehtoisten viikon hashtagit sosiaalisessa mediassa ovat #vapaaehtoistenpäivä ja #vapaaehtoistenviikko.

Teksti: Teresa Tenkanen