Neljä kaikille avointa Ryhmäilmiö-koulutusta kevään 2016 aikana

Koulumaailma ja työelämä ovat muutoksen keskellä. Nyky-yhteiskunnassa vuorovaikutus- ja sosiaaliset taidot ovat entistä keskeisempiä. Yhteisöllisyydestä löytyy ratkaisuja, kun tavoitellaan parempaa politiikkaa, terveyttä, hyvinvointia ja turvallista yksilönkehitystä. Sosiaaliset taidot ovat yhä tärkeämmässä asemassa myös työelämään siirryttäessä. Silti ryhmien ja yhteisöjen aktiivista rakentamista ja niissä tarvittavia taitoja ei juurikaan opeteta tai ohjata. Ryhmäilmiö-malli on kehitetty vastaamaan näihin tarpeisiin.

 

Hyvä ryhmähenki ja vahva yhteisö lisäävät hyvinvointia oppilaitoksessa. Ryhmäilmiö-koulutuksessa ehkäisevää päihdetyötä lähestytään ryhmäytymisen ja yhteisöllisyyden näkökulmasta. Koulutus tarjoaa työkaluja ryhmien ohjaamiseen sekä hyvän ryhmähengen luomiseen ja ylläpitämiseen.

 

Suuren suosion saanut Ryhmäilmiö-koulutus on kahden tunnin mittainen kokonaisuus, jossa perehdytään keinoihin luoda toimivia  nuorten ryhmiä. Koulutuksessa käydään läpi mm. ryhmän vaiheita, ryhmässä tapahtuvia ilmiöitä, käytännön harjoitteita sekä hyviä vinkkejä erilaisiin ryhmätilanteisiin.

 

Oman lukunsa koulutuksessa saavat myös erilaiset hyvinvointiin liittyvät teemat, joiden käsittelyyn Ryhmäilmiö-materiaali tarjoaa oivia vinkkejä: Miten rakentaa hyvä keskusteluhetki nuorten kanssa esimerkiksi seurustelusta, kiusaamisesta, digipelaamisesta, kannabiksesta tai laajemmin arjenhallinnasta?

 

Ryhmäilmiö-koulutus on suunnattu kaikille nuorten ryhmiä ohjaaville, erityisesti opettajille. Koulutuksesta hyötyvät myös muut oppilaitoksen työntekijät ja esimerkiksi nuorisotyöntekijät. Koulutuksen käyneet saavat Ryhmäilmiö-käsikirjan.

 

Koulutukset järjestetään seuraavasti:

Ryhmäilmiö-koulutus Iisalmessa
23.3.2016 klo 13.00-15.00​

Original Sokos Hotel Koljonvirta

Ilmoittautuminen viimeistään 9.3. täällä

 

Ryhmäilmiö-koulutus Lahdessa
6.4.2016 klo 13.00-15.00

Scandic Lahti (Vesijärvenkatu 1)

Ilmoittautuminen viimeistään 23.3.2016 täällä.

 

Ryhmäilmiö-koulutus Tampereella
20.4.2016 klo 13.30-15.30​

Kumppanuustalo Artteli (Salhojankatu 42)

Ilmoittautuminen viimeistään 6.4.2016 täällä

 

Ryhmäilmiö-koulutus Torniossa
3.5.2016 klo 8.30-10.30​

Peräpohjolan Opisto (Kivirannantie 13-15)

Ilmoittautuminen viimeistään 19.4.2016 täällä