Mielikahvila avautui Tampereelle: ”Tunnelma oli loistava”

Korvapuusteja.

Mielikahvilaa pyöritetään pääosin vapaaehtoisvoimin ja se on aluksi avoinna kerran viikossa eli  torstaisin kello 17-21. Vapaaehtoisten työpanos oli Sattilan mukaan oleellinen niin kahvilan pystyttämisessä kuin avajaisillan onnistumisessakin.

”Vapaaehtoiset ovat huikeita, he leipoivat edellisiltana sulhaspiirakoita ja pullia sekä hoitivat keittiön.

Jo ensimmäisenä iltana kävijöiltä tuli paljon toiveita siitä, millaista ohjelmaa kahvilassa voisi olla. Ideoita sai kirjoittaa fläppitauluille: ehdotuksia tuli karjalapiirakkakurssista  ja lukupiiristä pikadeitteihin asti. Liian ohjelmoitua illoista ei Sattilaisen mukaan haluta, vaan aikaa ja tilaa pitää olla myös vapaalle oleilulle ja kohtaamisille. Nuoria toivotaan mukaan, joten yhteistyötä aiotaan tehdä paikallisen ylioppilaskunnan kanssa.

 ”Kahvilassa voisi samaan aikaan tehdä montaa eri asiaa, koska tila on niin iso”, Sattilainen kertoo.

Kahvilatilan, joka on osoitteessa Sorinkatu 4, 1. krs, tarjoaa ilmaiseksi Sopimusvuori ry. Mielikahvila on EHYTin, Tampereen Mielenterveysseuran ja Sopimusvuoren yhdessä ideoima ja toteuttama hanke.

Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä kahvilassa, ota yhteyttä Riitta Sattilaiseen, riitta.sattilainen@ehyt.fi tai p. 050 407 1044

Teksti: Reetta Paavilainen