Lahden Elokolon avajaisissa iloittiin Feeniks-linnun tarinasta

auringonkukka.

Huhtikuussa 2019 EHYTin Lahden päihteettömässä kohtaamispaikassa Elokolossa syttyi tulipalo. Palo tuhosi avoimen lahtelaisyhteisön käytössä olleet tilat lähes täysin. Palossa vaurioitui myös EHYT ry:n Etelä-Suomen aluetoimisto.

”Tulipalo muutti monen lahtelaisen arkea olennaisesti. Monet kokoontuvat tänne päivittäin tapaamaan uusia ja vanhoja ystäviä, lukemaan lehtiä, käyttämään tietokonetta ja vaikkapa syömään aamupuuroa. Alusta asti olikin selvää, että kohtaamispaikka on saatava auki mahdollisimman pian. Mikä meidät kuitenkin yllätti, oli ihmisten spontaani halu auttaa”, kertoo EHYTin Elokolon Jukka Suomilammi.

Talkoohengessä kunnostettu Elokolo avattiin uudelleen jo heinäkuussa.

”Kohtaamispaikan auki saaminen oli meille prioriteetti numero yksi. Halusimme, että Elokolon yhteisöllä on paikka, mihin tulla”, sanoo EHYTin Etelä-Suomen aluekoordinaattori Heli Vaija. Vaijan oma toimisto saatiin kuntoon vasta puoli vuotta myöhemmin.

Uusittujen tilojen virallisia avajaisia juhlittiin 21.2.2020 kahdeksankymmenen hengen voimin. Kakkukahvin ohella tarjottiin herkullista lohikeittoa. Lisäksi vieraat saivat kuvittaa Elokolon ”Feeniks-lintu”-tarinaa seinällä olevaan kuvakollaasiin.

Kollaasi kertoo, kuinka tuhoutuneesta toimitilasta syntyi aiempaa hienompi tila.

”Haluan kiittää lämpimästi kaikkia mukana olleita ja heitä, jotka mahdollistivat sen, että tilat saatiin jälleen nopeasti kohtaamispaikan käyttöön”, sanoo Vaija.

Avajaisten ohjelmassa oli myös musiikkiesitys ja taikuutta – Elokolo-yhteisön taika on näkynyt myös siinä, miten upeasti yhteisö kokoontui yhteen epäonnisen tulipalon jälkeen. Tästä tunnustuksena koko Elokolo-yhteisölle myönnettiin Jouni Korpela -kunniakirja.

Tilaisuudessa piti puheen myös Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén ja sosiaalineuvos Antti Honkonen välitti juhlaan omat terveisensä.

 

Lahden Elokolon ja EHYTin Etelä-Suomen aluetoimiston tilat ovat avoinna arkisin klo 8-16 osoitteessa Vuorikatu 14.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kehyksissä sosiaalineuvos Antti Honkosen tervehdys Lahden Elokololla ja EHYT ry:n Lahden Elokolo-yhteisölle myöntämä Jouni Korpela -kunniakirja. Kuvassa myös Jouni Korpela ja Tuomas Tenkanen.

Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hilden iloitsee merkittävän kohtaamispaikan remontin valmistumisesta.

Taikuri Jouko Alho ja Taikajengi loivat maagista tunnelmaa.