Kontulan Elokolo toimii paikallisten vapaaehtoistyön ansiosta

Helsingin Elokolo ja elokololaisia.

Tänään 19. huhtikuuta aukeava Kontulan Elokolo on keskeinen osa EHYT ry:n koordinoimaa vapaaehtoistyötä. Elokolo on saatu käynnistettyä EHYT ry:n, EHYTin jäsenjärjestön Eloset ry:n ja kontulalaisten yhteistyönä. Kontulan Elokolo sijaitsee Helsingin kaupungin omistaman taloyhtiön kerhotiloissa, joka on saatu kohtaamispaikkatoiminnan käyttöön. EHYT ry:n aikuistyön suunnittelija Timo Glad pitää yhteistyötä hyvänä esimerkkinä ihmisten halusta osallistua oman asuinalueen hyvinvoinnin kehittämiseen. Eloset ry:n aktiivisuus ja paikallisten ihmisten innostus oli tärkeässä roolissa Elokolon perustamisessa.

– Moni meistä näkee ongelmia ympärillään. Yhteiskunnassa vallitseva eriarvoisuus lisääntyy ja palvelujen karsinta vaikuttaa erityisesti heikossa asemassa oleviin. Työttömyyden kohdatessa myös omasta ja läheisten hyvinvoinnista huolehtiminen muodostuu entistä vaikeammaksi. Näihin elämäntilanteisiin tarvitaan tukea. Elokolo vastaa juuri tähän tarpeeseen, toteaa Glad.

Elokolo-toiminnalla on keskeinen asema elämänhallinnan vahvistamisessa. Nämä kaikille kansalaisille avoimet tilat sijaitsevat kaupunkien keskustoissa ja ovat muodostuneet keskeisiksi ajanviettopaikaksi niitä tarvitseville.

– Kontulan Elokolo on toinen Elokolo-piste Helsingissä. Kalliossa, Toisella Linjalla sijaitseva Elokolo on ollut vuosia auki ja siitä on muodostunut tärkeä osa kaupunginosan arkea. Kallon Elokolo palvelee vuoden jokaisena päivänä, myös jouluina ja muina pyhinä. Vapaaehtoisten tekemä työ on tärkeässä roolissa myös Kallion pisteen tarjoamissa palveluissa, iloitsee Glad.

Kontulan Elokolo-pisteessä jaetaan myös EU:n ruoka-apua säännöllisin väliajoin. Avajaispäivänä, 19.4. ruokakassien jako klo 16-18, ja sitä jatketaan niin kauan kuin jaettavaa riittää. 19.4. Elokolossa on paikalla niin ehkäisevän työn asiantuntijoita, Elokolotoiminnassa mukana olevia vapaaehtoisia ja kaupungin taloyhtiön edustaja. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita paikalle Elokoloon, (Kontulankaari 11, kerhohuone, Helsinki) Jatkossa Elokolo palvelee tiistaisin klo 14-18.

 

Lisätiedot:

Timo Glad
Suunnittelija, EHYT ry
p. 040 527 1116
timo.glad(a)ehyt.fi

Sara Salomaa
Viestinnän asiantuntija, EHYT ry
p. 050 438 8129
sara.salomaa(a)ehyt.fi