Kontulan Elokolo aukeaa – palvelee itä-helsinkiläisten yhteisenä olohuoneena

Helsingin Elokolo ja elokololaisia.

Kontulan Elokolo on uusi päihteetön kohtaamispaikka Itä-Helsingissä. EHYTin Elokolo-toiminnasta vastaava suunnittelija Timo Glad iloitsee uuden toimipisteen avaamisesta:

– Kontulan Elokolo on ainutlaatuinen kokonaisuus. Elokoloa pyöritetään vapaaehtoisvoimin, Helsingin kaupungin omistamassa taloyhtiössä. Elokolo on saatu pystyyn EHYT ry, EHYTin jäsenjärjestö Eloset ry:n sekä kaupungin taloyhtiön yhteistyönä, toteaa Glad.

Elokolo tarjoaa paikan pohtia arkisia asioita

Kallion Toisella linjalla sijaitseva Elokolo on vakiinnuttanut paikkansa kaupunkilaisten keskuudessa. Se tarjoaa elämänhallintaa tukevaa toimintaa isolle määrälle ihmisiä. Kontulan Elokolon toivotaan toimivan samalla tavoin.

– Meille kantautuvan palautteen mukaan tilaus tällaiselle tilalle on suuri, sillä Itä-Helsingissä asukkaiden keskuudessa myös laaja joukko heikommassa asemassa olevia ihmisiä. Toivomme, että Elokolossa voidaan tarjota ennaltaehkäisyn välineitä, tukea sekä arvokkaita kohtaamisia muiden ihmisten kanssa. Jokainen meistä tarvitsee elämäänsä ihmisiä ja arkista, yksinäisyyttä karkottavaa toimintaa, sanoo Glad.

Kontulan Elokolo-pisteessä suoritetaan myös EU:n ruokajakelua säännöllisin väliajoin. Avajaispäivänä, 19.4. ruokakassien jako tapahtuu klo 16-18, ja sitä jatketaan niin kauan kuin jaettavaa riittää. 19.4. Elokolossa on paikalla niin ehkäisevän työn asiantuntijoita, Elokolotoiminnassa mukana olevia vapaaehtoisia ja kaupungin taloyhtiön edustaja. Jatkossa Elokolo toimii kerran viikossa, tiistai-iltapäivisin klo 14-18, Kontulankaari 11:ssa, A-talon kerhotilassa.

Lämpimästi tervetuloa paikalle!

 

Lisätiedot:

Timo Glad
Suunnittelija, EHYT ry
p. 040 527 1116
timo.glad(a)ehyt.fi