Kahdeksan vinkkiä Pokémon Go -pelaajan vanhemmalle

Pokemon go-pelaaja.

Kahdeksan vinkkiä pienen Pokemon-kouluttajan vanhemmalle:

  1. Iloitse pelaajan kanssa. Vaikka peli ei sinua kiinnostaisikaan, ole kiinnostunut lapsesi kokemuksista. Kysy ja kuuntele, lähde iltakävelylle seuraksi Pokémonin metsästykseen ja anna arvoa toisen tärkeäksi kokemalle puuhalle.
  2. Pelissä liikutaan oikeassa maailmassa: On hyvä sopia yhteiset säännöt lapsen liikkumiselle ja muistuttaa, että julkisilla paikoilla voi pelata, mutta muut ihmiset pitää ottaa huomioon. Yksityisalueelle, kuten omakotitalon pihalle, ei saa mennä pelaamaan. Kävellessä on muistettava olla tarkkana Pokémoneja metsästäessäkin, eikä pyöräillessä kannata vilkuilla puhelinta.
  3. Pelissä tavataan muita pelaajia: Kannusta lastasi ystävälliseen käytökseen muita pelaajia kohtaan ja tutustu lapsesi pelikavereihin. Eri joukkueiden välillä on tervettä kilpailullisuutta, mutta kohtelias pitää aina olla. Muistuta lasta, ettei tuntemattoman mukaan saa lähteä edes Pokémonien perässä.  
  4. Pelin sisäiset ostokset eli mikromaksut nopeuttavat pelissä etenemistä: Varmista, että lapsesi tietää, onko hänellä lupa käyttää peliin rahaa. Tutkikaa yhdessä pelin kauppaa. Jos et halua lapsesi käyttävän peliin rahaa, estä se älylaitteen asetuksien kautta. Varmista myös, että lapsesi ymmärtää tämän säännön. 
  5. Huolehdi tietoturvasta. Tarkista pelin yksityisyysasetuksista, mitä tietoja peli pelaajastaan kerää. Muista, että peli tarvitsee toimiakseen paikannustiedot. 
  6. Peli kuluttaa paljon akkua, mikä kannattaa kertoa lapselle. Innokkaimmat pelaajat voivat ostaa puhelimeen varavirtalähteen ja laturin. Kirjastoissa ja nuorisotaloilla voi usein ladata puhelintaan, jos sitä kohteliaasti kysyy.
  7. Vanhempien kannattaa lähteä mukaan pelaamaan erityisesti perheen pienimpien kanssa.
  8. Peli voi innostaa liikkumaan pitkiäkin aikoja kerrallaan, joten eväät ja vesipullo eivät ole huono idea.

 

Vinkkilista julkaistiin ensi kertaa heinäkuussa.