Juhlitaan turvallisesti – vappunakin!

Ihmiset skoolaavat juhlajuomilla.

Kippistä kohtuudella -kampanja haluaa vappuviikolla muistuttaa turvallisen juhlimisen tärkeydestä ja antaa vinkkejä siihen, kuinka vähentää omaa alkoholinkäyttöään. Kampanja näkyy vappuviikolla 2023 Aivovammaliiton ja EHYTin somessa ja tapahtumissa eri puolilla Suomea.

Alkoholin käyttö nostaa tapaturmariskiä, vaikka juominen pysyisi kohtuuden rajoissa. Jo kaksi annosta alkoholia hidastaa merkittävästi koordinaatiokykyä, tasapainoa, kehon hienomotoriikkaa ja reaktioaikoja, jolloin loukkaantumis- ja tapaturmariski kasvavat merkittävästi.

Lisäksi humalassa harkintakyky heikkenee ja impulsiivisuus sekä riskinotto lisääntyvät. Päihteiden aiheuttamaa tapaturmariskiä voi ehkäistä ja vähentää muun muassa humalahakuisen juomisen vähentämisellä. Riskialtista juomista voi välttää esimerkiksi nauttimalla alkoholittomia juomia ja muistaa juoda välillä vettä.

”Voi myös suunnitella ja päättää etukäteen juomismäärän. Sitten vain muistaa pitää päätöksestä kiinni ja kertoo sen kavereillekin. Lähipiiriltä kannattaa pyytää tukea päätökselleen”, sanoo asiantuntija Heli Vaija EHYTistä.

Kippistä kohtuudella -kampanja jalkautuu Kempeleeseen ja Tampereelle torstaina 27.4.2023 ja Helsinkiin perjantaina 28.4.2023. Seuraa kampanjaa EHYTin tai Aivovammaliiton somessa tai tule mukaan tapahtumiin!