Juhannusta vietetään tänäkin vuonna Kilpisjärvellä hiihtäen ja liikkuen

Saija Himanka kasvosuoja ja kertakäyttökäsineet yllään Kilpisjärven maisemassa.

Kilpisjärven liikuntajuhannus järjestetään jo 75. kertaa.

Juhannuksena kokoontuu jälleen ihmisiä ympäri Suomen Kilpisjärvelle perinteiseen juhannustapahtumaan Kilpisjärven liikuntajuhannukseen.

EHYTin jäsenyhdistys Kunnon Elämä ry on mukana järjestämässä vuodesta 1946 lähtien katkeamatta toteutettua juhannustapahtumaa, joka tarjoaa kävijöilleen mukavaa yhdessäoloa, monenlaista liikunnallista ohjelmaa ja kilpailuhenkisemmille aitoa haastettakin.

Ohjelmassa on mm. vuorijuoksu Saanan huipulle, hiihtoa Saanan rinteillä ja tunturisuunnistusta. Tapahtumalla on hienot perinteet, sillä se järjestetään jo 75. kertaa.

Tänä vuonna lumiolosuhteet ovat vielä näin juhannuksen alla erinomaiset, ja monin paikoin jäljellä oleva hanki sekä jään peittämä Kilpisjärvi odottelevat kävijöitä läheltä ja kaukaa. Tapahtumaan odotetaan tänäkin vuonna useampaa sataa innokasta osallistujaa. Ohjelma järjestetään ulkotiloissa, turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien.

Tapahtuma alkaa torstaina illalla, kun tunturijuoksijat syöksyvät uusille Saanatunturin portaille päämääränä tunturin huippu. Vanhoja portaita juostessa nopeimmat saavuttivat huipun puolessa tunnissa, ja nyt jännitetään kuinka paljon uusitut portaat nopeuttavat ennätyksiä.

Perjantaina päivän ohjelma huipentuu illalla järjestettäviin juhannushiihtoihin. Matka ei ole pitkä, mutta osallistuminen ja yhdessäolo ovat sitäkin palkitsevampia juhannushangista nauttiessa ja yöttömän yön aurinkoa ihastellessa – ja osan käydessä totisempaa taistoa kelloa vastaan. Paikalta löytyy lainavälineitä heille, joilla omat jäivät kotiin. Lauantaina ohjelma jatkuu vielä tunturisuunnistuksella. Koronaepidemiasta huolimatta pitkäaikainen perinne jatkuu, iloisesti mutta turvallisesti!

Lisätietoa tapahtumasta
www.kunnonelama.fi/kilpisjarven-liikuntajuhannus