Jalkapallonuoret kameran edessä

Fyfa-hankkeen kuvaukset jalkapallokentällä.

Skotlantilainen tuotantoyhtiö Media Education on kesän aikana haastatellut videolle 12 eurooppalaisnuorta alkoholiteemoihin liittyen. Suomessa kuvauksia tehtiin viime viikolla. Videoklippien avulla urheilevien nuorten näkemyksiä viedään mukaan eurooppalaiseen alkoholipoliittiseen keskusteluun sekä päihdekasvatustyön suunnitteluun. Videot tulevat loppuvuodesta FYFA-hankkeen verkkosivuille teemasta kiinnostuneiden hyödynnettäväksi.

– Kuvauksia on tehty Skotlannissa, Puolassa ja nyt Suomessa. Nuoret ovat olleet mahtavia. Jokaisella haastateltavalla on ollut oma henkilökohtainen viestinsä ja tarinansa katsojille kerrottavanaan, kertoo ohjaaja Ania Urbanowska.

Suomessa kuvaukset tehtiin Espoossa FC Hongan junioreiden parissa. 14-vuotiaat futarit olivat yksimielisiä siitä, että urheilu ja alkoholi eivät kuulu yhteen. Nuorten urheilulliset tavoitteet ovat korkealla ja he eivät halua vaarantaa unelmiaan alkoholin käytöllä. 

FYFA (2017-2020) on EU-hanke, jonka tavoitteena on ehkäistä nuorten alkoholin käyttöä tekemällä yhteistyötä liikunta- ja urheilusektorin kanssa. Hanketta koordinoi EUROCARE ja hankkeen video-osuudesta vastaa SHAAP (Scottish Health Action on Alcohol Problems). EHYT ry on yksi hankkeen toimijoista.