Ilmoittautuminen Smokefree-luokkakilpailuun on käynnissä – pidä kiirettä ja ilmoita luokkasi mukaan!

uutinen1

Ilmoittautuminen kilpailuun on käynnissä ja jatkuu 11. syyskuuta saakka.

Kilpailun ajatus on entisenlainen: kilpailuun osallistuvat luokat sitoutuvat olemaan tupakoimatta sekä käyttämättä nuuskaa ja sähkösavukkeita koko kilpailukauden ajan. Lukuvuoden 2015-2016 kilpailukausi ulottuu 1.10.2015-31.3.2015 väliselle ajalle. Haasteeseen sitoutuneiden ja lupauksessa pysyneiden luokkien kesken arvotaan 1000 euron pääpalkinnot. Palkinnot arvotaan yksi jokaista kolmea sarjaa kohden.

Syitä osallistua on monia
Jo vuodesta 1989 järjestetty luokkakilpailu kiinnostaa suomalaisia nuoria vuodesta toiseen. EHYT ry:n tupakoinnin ehkäisyn asiantuntija Sarianna Palmroos kiteyttää tärkeimmät syyt lähteä mukaan Smokefree-kilpailuun:

– Smokefree-kisa on hyvä tilaisuus herättää nuoret pohtimaan itse omaa suhtautumistaan tupakointiin sekä siihen liittyviin mielikuviin hyödyistä ja haitoista. Se antaa samanaikaisesti mahdollisuuden ehkäistä oppilaita aloittamasta tupakointia ja toisaalta tukea jo tupakoivia nuoria lopettamisessa. Pakottamalla ei saada käännettyä yhdenkään nuoren päätä, vaan järkevien valintojen on lähdettävä nuoresta itsestään. Smokefree-luokkakilpailu perustuukin luottamukseen ja nuorten omaan sitoumukseen ja haluun lähteä mukaan kilpailuun, toteaa Palmroos.

Lisätietoa kilpailusta ja ilmoittautuminen.

 

Lisätiedot:

Sarianna Palmroos
Tupakoinnin ehkäisytyön asiantuntija, EHYT ry
p. 050 438 4227
sarianna.palmroos(a)ehyt.fi