Ilmastonmuutos lisää eriarvoisuutta – EHYT haastaa kaikki mukaan ilmastotyöhön

Kulkue-banneri.

Ilmastonmuutos lisää eriarvoisuutta ja vähentää hyvinvointia, joten se on sidoksissa vahvasti myös EHYT ry:n tekemään työhön. Eniten ilmastonmuutoksesta kärsivät jo nyt he, joilla on vähiten resursseja sopeutua siihen. Tällaisia ryhmiä ovat esimerkiksi vanhukset, lapset ja köyhät ihmiset niin Suomessa kuin maailmalla.

EHYTin henkilöstö pohti yhdessä, miten hiilijalanjälkeä voisi pienentää henkilökohtaisella tasolla. Jokainen sai valita itselleen haasteen, johon sitoutuu vähintään viikoksi.

– Haaste sai työyhteisössämme valtavan suosion. EHYTin työntekijät sitoutuivat toteuttamaan yhteensä 89 tekoa ilmaston hyväksi. Moni on kertonut ottavansa nämä osaksi omaa arkea hyödynnettäväksi haasteviikon jälkeenkin, kertoo haasteen ideoinut Minna Lehtinen.

EHYTin top 10 ilmastotekoa #ilmastohaaste

1. Vähennän ruokahävikkiä
2. Otan kestokassin mukaan kun käyn kaupoissa
3. Vähennän vedenkulutustani
4. Lajittelen jätteet huolellisesti
5. Tehostan muovipakkausten keräystä kotona
6. Yritän välttää muoviin pakattuja tuotteita
7. Lisään perheen ruokavalioon kasvis-/kalapäiviä
8. Ostan elintarvikkeet luomuna/lähiruokaa mahdollisuuksien mukaan
9. Kävelen ja pyöräilen enemmän
10. Minimoin lentomatkat työmatkoilla

Tule sinäkin mukaan ja haasta työyhteisösi tai harrastustahosi pohtimaan mitä tekoja voisitte tehdä pienentääksenne hiilijalanjälkeänne. Käytä tunnistetta #ilmastohaaste.

***
Ilmastomarssi lauantaina 20.10.2018. Kokoontuminen klo 14.30 Senaatintorilla. Kulkue lähtee kohti eduskuntataloa klo 15.