FYFA-hanke haastaa Helsinki Cupin osallistujat

Helsinki_cup.

Ensi viikon maanantaina alkava Helsinki Cup on yksi Euroopan suurimmista lasten ja nuorten jalkapalloturnauksista. 8.-13.7.2019 pelattavaan turnaukseen osallistuu 1 366 joukkuetta 20 eri maasta. Helsinki Cup on jo vuodesta 1976 alkaen ollut kesän kohokohta jalkapalloileville tytöille ja pojille Suomessa. Tapahtuma alleviivaa jalkapalloharrastuksen roolia lasten ja nuorten hyvinvoinnin sekä yhteisöllisyyden edistäjänä.

Tänä vuonna FYFA-hanke haastaa pelaajat, valmentajat, vanhemmat, fanit ja kisavieraat pohtimaan jalkapallon ja alkoholin välistä suhdetta sekä urheiluseurojen omia päihdekasvatuskäytäntöjä. Helsinki Cupin otteluohjelmakirjasta löytyy hankkeen ilmoitus, jossa urheiluseuroja kannustetaan toimenpiteisiin lasten suojelemiseksi alkoholihaitoilta.

Tapahtuma houkuttelee paikalle 250 000 kävijää. Hankkeen viestintätempauksella pyritään saamaan mahdollisimman monet heistä pohtimaan seuransa päihdepelisääntöjä.

FYFA eli Focus on Alcohol, Youth and Alcohol -hankkeen (2017-2020) tavoitteena on ehkäistä nuorten alkoholin käyttöä tekemällä yhteistyötä liikunta- ja urheilusektorin kanssa. EHYT koordinoi hankkeen Suomen osuutta vastuualueenaan jalkapalloa harrastavien lasten ja nuorten oman äänen esille tuominen.

Lisätietoja:

www.ehyt.fi/fyfa

www.fyfaproject.eu

https://helsinkicup.fi/