EHYTin podcast-sarjassa pureudutaan arjen jaksamiseen, puheeksiottoon ja tulevaisuuden megatrendeihin

Kaksi ihmistä poimii sieniä metsässä.
Kuva: EHYT ry / Jukka Rapo

EHYT on julkaissut Spotifyssä neljä noin puolen tunnin mittaista podcastia, joissa keskustellaan erilaisista ehkäisevän päihdetyön aiheista asiantuntijoiden kanssa. Kannattaa tutustua!

EHYTin podcastissa pureudutaan esimerkiksi siihen, mikä auttaa meitä arjessa jaksamaan ja miten ottaa vaikeat aiheet puheeksi? Keskustelijoina on asiantuntijamme Timo Nerkko ja sosionomiopiskelija Lauri Löksy.

Tulevaisuuden megatrendeihin ja hiljaisiin signaaleihin perehdytään Sitran tulevaisuustutkijan, Christopher Rowleyn, kanssa.  Mitä ovat hiljaiset signaalit? Mitä tarkoittaa tulevaisuuslukutaito? Mikä on merkittävin megatrendi tällä hetkellä?

Miten suomalaiset pelaavat rahapelejä? Millä tavalla rahapeliongelmia voi ehkäistä ja miten sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset voisivat työssään ottaa rahapelaamisen huomioon? Podcastissa on äänessä asiantuntijamme Eija Pietilä.

Puheeksi ottaminen on vaikuttava keino ennaltaehkäistä päihde- tai pelihaittoja. Millä tavalla asioita kannattaa ottaa puheeksi? Onko puhumisen kulttuuri Suomessa muuttunut viime vuosina? Muun muassa näistä asioista jutellaan tässä podcast-jaksossa EHYTin asiantuntijan Timo Nerkon kanssa.