EHYT ry:n vuoden vapaaehtoiset on jälleen valittu

Vuoden vapaaehtoinen_-banneri.

Vuonna 2018 vuoden vapaaehtoisiksi valittiin:

Etelä-Suomi: Tauno ”Ola” Salonen, Lahti

Länsi-Suomi: Pentti Karppinen, Turku

Pohjois-Suomi: Jorma Ketola, Oulu

Elokolo-vapaaehtoinen: Kati Sinenmaa, Helsinki

Tunnustukset jaettiin syksyn aluefoorumeissa kolmella eri alueella. Itä-Suomesta ei ehdotuksia Vuoden vapaaehtoisesta tullut tänä vuonna lainkaan. EHYT kiittää lämpimästi kaikkia vapaaehtoisiaan jäsenyhdistyksissä, kohtaamispaikoissa ja kaikissa muissa toiminnoissa. Ilman panostanne emme olisi valtakunnallinen ja laaja-alainen kansalaisjärjestö. Olette kaikki tärkeitä! 

Tauno Salonen

”Jonkin verran haen ruokajakeluun ruokaa omalla henkilöautolla, olen mukana ruuanjaossa ns. järjestyksenvalvojana eli lasken ihmisiä sisään Elokoloon, teen kaikenlaisia fyysisiä apuhommia, esimerkiksi kannan huonekaluja. Elokolon toiminnassa haluan olla itse mukana niin kauan kuin jaksan”, Lahden Elokolossa vapaaehtoisena toimiva Tauno Salonen kertoo.

”Kunto- ja liikuntatapahtumat virkistävät mieltä, ja kehoa ja koulutustoiminta on hyödyllistä. Olen mukana EHYTin paikallisyhdistyksen lisäksi myös aktiivisesti kokoontuvassa eläkeläisjärjestössä sihteerinä, joten aika ei käy pitkäksi. Ikää minulla on jo 82 vuotta, mutta yhdistystoiminta piristää mukavasti, kunnon Elämä Turun Aluekeskus ry:n taloudenhoitajana toimiva Pentti Karppinen kertoo.

”En voi muuttaa koko maailmaa, mutta omalta pieneltä osaltani mahdollistan parempaa tulevaisuutta. Toivon, että löytäisimme polkuja, jolla myös nuorempia toimijoita saadaan innostumaan ja jatkamaan tärkeää työtä terveen tulevaisuuden hyväksi”, Oulun seudun EHYT ry:ssä sihteerinä toimiva Jorma Ketola kertoo.

”Tulin mukaan EHYTin vapaaehtoistoimintaan Asunnottomien yönä 17. lokakuuta vuonna 2000, kun silloisen Elämäntapaliiton työntekijä Antti Honkonen tuli hakemaan minua rakentamastani asuinpaikasta Pasilan kivilinnasta. Olin ollut mukana Hannu Karpon tv-ohjelmassa, josta Antti oli minut bongannut”, Kallion Elokolossa lähes päivittäin eläkepäivinään vapaaehtoisena viihtyvä Kati Sinenmaa muistelee.

YK:n Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää vietetään keskiviikkona 5. joulukuuta. Suomessa järjestetään silloin useita tapahtumia, joissa kiitetään ja muistetaan vapaaehtoisia. Kansalaisareena verkostoineen nostaa esille vapaaehtoistyön sankareita Vapaaehtoistyön kasvot -valokuvahaasteen merkeissä ja kutsuu yhteisöjä juhlistamaan vapaaehtoisiaan ja vertaisiaan.

Vapaaehtoisten päivän hashtagit sosiaalisessa mediassa ovat #vapaaehtoistenpäivä ja #hiiop.