EHYT ry:n vuoden vapaaehtoiset ja vapaaehtoisten päivä 3.12.2016

Turkun tapahtuma, jossa istutaan pöydissä.

Ehdotuksia tunnustusten saajista sai esittää verkkolomakkeella EHYTin jäsensivuilla. EHYTin hallitus päätti tunnustusten saajat kokouksessaan 28. syyskuuta.

Etelä-Suomi: Jouni Korpela, puheenjohtaja, Lahden Elokolon ystävät ry.
Perustelut: Jouni Korpela tuli Elokoloon kävijänä ja ryhtyi vapaaehtoiseksi. Korpela on mm. jakanut lahjoitusruokaa, järjestänyt Asunnottomien yötä ja toiminut Tipattoman tammikuun drinkkibaaribaarimestarina Elokolossa.

Itä-Suomi: Eila Niskanen, puheenjohtaja, Terveys ry:n Siilinjärven paikallisyhdistys ry.
Perustelut: Eila Niskanen toimii yhdistyksessä aktiivisesti ja itseään säästämättä. Niskanen on saanut runsaasti vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Hänellä on hyvät verkostot ja suhteet Siilinjärven kuntaan.

Länsi-Suomi: Leena Heinonen, puheenjohtaja, Tampereen seudun EHYT ry.
Perustelut: Leena Heinonen on toiminut pitkään ja aktiivisesti ehkäisevän päihdetyön vapaaehtoistehtävissä ja yhdistyksissä. Heinonen on vastannut vuosia Cafe Taitolaji -toiminnan järjestämisestä Tampereella. Hän osallistuu aktiivisesti myös alueen verkostoihin.

Pohjois-Suomi: Eija Törmänen, puheenjohtaja, Oulun seudun EHYT ry.
Perustelut: Eija Törmänen on aktiivinen järjestövaikuttaja ja vapaaehtoistoimija, joka on toiminut terveiden elämäntapojen puolesta jo 1980-luvulta Rovaniemen seudun Terveys ry:ssä. Törmänen on erinomainen organisoija ja idearikas toimintojen kehittäjä.

Elokolo-vapaaehtoinen: Liisa Opara, Turun Elokolo.
Perustelut: Liisa Opara on toiminut Turun Elokolossa vapaaehtoisena useamman vuoden. Hän on aina valmiina keskustelemaan kävijöiden kanssa, minkä johdosta hän tuntee kävijät hyvin. Opara on avulias, reipas ja osallistuu aktiivisesti erilaisiin koulutuksiin kehittäen osaamistaan.

Juhli vapaaehtoisten päivää 3.12.

Jokainen päivä on vapaaehtoisten päivä! Lauantaina 3. joulukuuta vapaaehtoiset ja vapaaehtoistyö ovat kuitenkin erityisessä valokeilassa, kun Suomessa vietetään kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää. Tänä vuonna teemana on: Kun tukea tarvitaan, on vapaaehtoinen lähellä.

Kutsumme yhteisöt, vapaaehtois- ja vertaistoiminnan aktiivit ympäri Suomen osallistumaan päivään, juhlistamaan vapaaehtoisuutta ja vapaaehtoisia sekä järjestämään vapaaehtoisaiheisen tapahtuman omalla paikkakunnallaan 3. joulukuuta.

Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla järjestetään 3.12. vapaaehtoistoiminnan messut, joissa lähes 80 näytteilleasettajaa esittelee toimintaansa. Messuilla huipentuu Vuoden vapaaehtoinen -kampanja, jonka tavoitteena on jakaa tunnustusta Suomen lukuisille vapaaehtoisille sekä lisätä vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä ja arvostusta. Kampanjassa eniten ääniä saaneiden 10 henkilön joukossa on Seppo Paakkinen Helsingistä, joka toimii EHYTin jäsenyhdistys Aurinkoinen Hymy ry:ssä. EHYT ja Helsingin Elokolot ovat mukana messuilla esittelemässä vapaaehtoistoimintaansa.

Torstaina 1.12. klo 13–18 järjestetään Vapaaehtoiseksi! -messut Kansalaistoiminnankeskus Matarassa, Jyväskylässä. Perjantaina 2.12. klo 12–14 Pirkkalan valtuustosalissa järjestetään vapaaehtoisten päivän kiitostapahtuma.

Vapaaehtoisten päivän kampanjan toteuttaa Kansalaisareena ry verkostoineen.