EHYT ry:n tuore aluekoordinaattori Miia Hietaniemi: ”Ehkäisevän päihdetyön on oltava hauskaa ja kannustavaa”

uutinen1

– Into ehkäisevään päihdetyöhön kasvoi fysioterapeutin työssä Seinäjoen keskussairaalassa. Tämä korjaavan puolen näkeminen sai minut kysymään, missä tehdään alkoholiin liittyvää ehkäisevää työtä ja kuinka voisin itse olla osa sitä. Uuden kiinnostuksen kautta päädyin opiskelemaan alaa. Valmistuin ylempään ammattikorkeakoulututkintoon, terveyden edistämisestä Jyväskylästä 2009, Hietaniemi kertoo.

Aluekoordinaattorin roolissa Hietaniemen tehtävänä on tukea kunnissa ja järjestöissä toteutuvaa ehkäisevää päihdetyötä. Alueellista ja paikallista työtä vahvistetaan muun muassa ammattilaisten ja vapaaehtoistoimijoiden koulutuksella. Kouluyhteistyön lisäksi Hietaniemi tapaa ihmisiä työpaikoilla ja erilaisissa tapahtumissa.

– Päihteiden riskikäyttöön liittyy epämukavia asioita niin omalle kuin lähipiirin terveydelle ja sosiaalisille suhteille. Riskikäyttö rikkoo ei rakenna. Ehkäisevän päihdetyön on oltava hauskaa ja kannustavaa. Tieto ja tunnekokemukset yhdessä motivoivat. Rajat ovat rakkautta myös itseä kohtaan. Odotan, että uuden työni kautta voin vahvistaa väestömme eri ryhmien tietämystä ja ymmärrystä niin, että päihteiden käyttö vähenisi ja voisimme paremmin.

Yhteystiedot:
Miia Hietaniemi
Aluekoordinaattori EHYT ry
miia.hietaniemi(a)ehyt.fi
p. 050 567 0309