EHYT on mukana Vuosisadan Liikenneteko -hankkeessa

Liikenneturvan edustajia.

Hanke huipentuu lokakuussa 2017 palkitsemistilaisuuteen, jossa yleisöäänestyksellä valitun Vuosisadan Liikenneteon lisäksi palkitaan myös muita suomalaisten liikennetekoja.

Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon kertomuksia otsikolla Pienikin teko voi olla suuri. Lisäksi palkitaan parhaita ideoita liikenneturvallisuuden parantamiseksi tulevaisuudessa. Kampanja houkuttelee kansalaisia antamaan viisikohtaisen lupauksen omasta panoksestaan yhteisen asian hyväksi.

-Suomalainen liikennekulttuuri tarvitsee voimaa ja tekoja, jotka yhdistävät eri tahoja, julkisia ja yksityisiä toimijoita ponnistelemaan turvallisen liikkumisen parhaaksi, painotti hankkeen julkistamistilaisuudessa puhunut liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Hankkeen suojelijaksi lupautui presidentti Sauli Niinistö. Kummeikseen hanke sai  tunnettuja tielläliikkujia: Minea Blomqvist-Kakko, Eino Grön, Emma Kimiläinen, Juhani ”Tami” Tamminen ja Lasse Virén kannustavat kansalaisia omalla esimerkillään mukaan asenteiden muokkaamiseen liikenneturvallisuuden kohentamiseksi.

Vuosisadan Liikenneteko- hanke on osa itsenäisyyden juhlavuoden 2017 ohjelmaa, ja se julkistettiin keskiviikkona 7.9.2016 Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä. Hankkeen asiantuntijana toimii Liikenneturva ja sen toteuttamisen mahdollistavat useat yritys- ja yhteystyökumppanit.

Lisätietoja: http://www.liikenneteko.fi/