EHYT on mukana rakkauden rintamassa

Pride-rekka.

EHYT ry:n verkkopedagogi Minna Lehtinen kertoo, miksi ehkäisevää päihdetyötä ja pelikasvatusta tekevä kansalaisjärjestö osallistuu tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolustamiseen.

– EHYT oli mukana Pride-kulkueessa osoittaakseen solidaarisuutta. Marssimme avoimuuden, moninaisuuden ja rakkauden puolesta. EHYT työskentelee ihmisten hyvinvoinnin eteen, ja oikeus rakastaa ketä haluaa on tärkeä osa sitä. Meille EHYT ry:ssä ihmisoikeudet ovat tärkeitä ja siitä tässä Pride-kulkueessa on kyse. Ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymys, vaan asia joihin kaikki YK-maat ovat sitoutuneet.

Seksuaalista tasa-arvoa, koskemattomuutta ja sukupuolen moninaisuutta käsitellään myös verkkopedagogien työssä. Aihe näkyy säännöllisesti kun ammattilaiset puhuvat nuorten kanssa verkossa.

–Keskusteluissa nuorten kanssa meille on tärkeää olla olettamatta asioita. Se näkyy sekä asenteessamme että puheessamme. Meidän slogan #puhusiitä kannustaa ihmisiä ottamaan esiin itselle tärkeitä asioita. Kun miettii asioita itsekseen, niistä saattaa tulla isompia kuin ne ovatkaan. Siksi löydät meidät verkosta. Meidän kanssa voi pohtia asioita, jos jokin vaivaa mieltä. Tällä viikolla Ask.fm:n kautta on tullut monia hyviä kysymyksiä. On hienoa, että nuoret uskaltavat kysyä ja kyseenalaistaa, Lehtinen kertoo.

Pride-kulkueen tunnelmiin pääset videon kautta.

Mikä on EHYTin viesti Pridea seuranneille nuorille? Entä heidän vanhemmilleen?

– Rakkaus kuuluu kaikille. Tehdään yhdessä sellainen ilmapiiri, jossa meistä jokainen voi olla oma itsensä. Muutos vaatii meidän jokaisen panosta, toteaa Lehtinen.

Alla lisää hauskoja hetkiä Pride-kulkueesta.