Ehkäisevä päihdetyö kannattaa -tunnustus Itä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Anne Kejoselle

uutinen1

Ehkäisevän päihdetyön viikon yksi keskeinen tavoite on nostaa ehkäisevää työtä ja tekijöitä sen takana, joten se on oivallinen aika tunnustuksen myöntämiselle. Tunnustuksen saaja valitaan kirjallisesti annettujen ehdotusten perusteella.

– Anne on aina tukena ja valmis auttamaan, Anne on taitava ja tietävä, sinnikäs, ystävällinen ja energinen. Anne on innostanut toimijoita ehkäisevän päihdetyön pariin niin paikallisesti kuin Alkoholiohjelman kautta valtakunnallisesti. Anne tekee rohkeasti ehdotuksia ja aloitteita ja saa asiat tapahtumaan. Hän on paras mahdollinen voimavara meille kentällä toimijoille, kuvailevat Annea ehdottaneet kollegat.

 

Anne Kejonen oli tunnustuksesta iloisesti yllättynyt ja otettu.

 – EHYT ry on tehnyt minut tällä tiedolla onnelliseksi. Oma roolini ehkäisevässä päihdetyössä on tukea ja innostaa toimijoita heidän työssään sekä levittää ja kehittää ehkäisevän päihdetyön vaikuttavia menetelmiä. Rooliini kuuluu myös muistuttaa kuntia raittiustyölain tuomista velvoitteista, Anne kuvaa.

– Olen kiitollinen työnantajalleni, että olen saanut tehdä tätä työtä. Olen kiitollinen myös Alkoholiohjelmasta nykyiselle hallitukselle, joka on mahdollistanut kyseisen toiminnan. Arvostan kovasti kollegoitani. Saan tukea työhöni kunta- ja järjestökentältä ja muista aluehallintovirastoista sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, sosiaali- ja terveysministeriöstä sekä tietysti lukuisilta ehkäisevän päihdetyön toimijoilta ympäri Suomen, Anne kertoo.

– Kuntien johtavien virkamiesten ja poliittisten päättäjien taholta vaikutusmahdollisuudet ovat suuret. Heidän toimiensa vaikutukset näkyvät kauas tulevaisuuteen. Tämän joukon toivoisin ottavan nykyistä enemmän vastuuta ehkäisevästä päihdetyöstä, Anne toteaa.

Tunnustuksen luovuttaa Annelle EHYT ry:n Itä-Suomen aluekoordinaattori Terttu Huttunen.

 

Lisätietoja:
Leena Sipinen
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
p. 040 557 5057

Terttu Huttunen
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
p. 0400 469 769