Tutkittua tietoa päihdetyöstä tiiviisti ja suomeksi

tiedote_liitutaulu
A-klinikkasäätiö ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ovat avanneet 18.11. Tutkittua-palvelun, johon suomalaiset päihdetyön asiantuntijat kirjoittavat selkeästi esitettynä suomenkielisiä lyhennelmiä ehkäisevään päihdetyöhön ja päihdehoitoon liittyvistä tutkimuksista.

Nettipalvelu on suunnattu kaikille päihdealasta kiinnostuneille, esimerkiksi päihdealalla työskenteleville, opiskelijoille, ammattikasvattajille ja toimittajille.

Tutkittua-sivuston tarkoituksena ei ole edustaa lopullista totuutta. Vaikka lyhennelmiä kirjoittamaan on valittu asiantuntijoita, jokainen lyhennelmä on vain kirjoittajan tulkinta tutkimuksesta. Valitut tutkimukset eivät yritä edustaa kaikkia alan tärkeimpiä tutkimuksia. Sen sijaan jokaisessa valituista tutkimuksista on ollut lyhennelmän kirjoittajan mielestä jotain merkityksellistä suomalaisen päihdealan työn kannalta. Tutkimuksista tai lyhennelmän kirjoittajan tulkinnoista voi keskustella kommentointiosiossa.

Palvelusta voit etsiä tietoa aihealueittain tai sanahaulla. Lisäksi voit etsiä tutkimuksia tekijän, tutkimuksen nimen ja julkaisuvuoden mukaan. Sivustolta voit tilata uutiskirjeen, jonka avulla pysyt ajan tasalla palveluun lisätyistä lyhennelmistä. Uutiskirje lähetetään kerran kahdessa kuukaudessa, ja se sisältää tiedot sinä aikana julkaistuista lyhennelmistä.

Tutkittua-palvelu osoitteessa:

www.a-klinikka.fi/tietopuu/tutkittua

Lisätietoja:

Teemu Kaskela, tutkija, A-klinikkasäätiö, p. 050 4300 545, teemu.kaskela@a-klinikka.fi

Jussi Perälä, asiantuntija, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, p. 050 5919 020, jussi.perala@ehyt.fi