Sosiaalisen median huoneentaulu tuo tukea vanhemmille

tiedote_liitutaulu

Sosiaalisen median huoneentaulu tuo tukea vanhemmille

Onko netin valokuvagallerioista hyötyä lapselleni? Mitä teen, jos lasta kiusataan sosiaalisessa mediassa? Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry julkaisi juuri vanhempien tueksi Sosiaalisen median huoneentaulun. Se kertoo keskustelun pohjaksi niin sosiaalisuuteen, kiusaamiseen, tietoturvaan kuin oppimiseen liittyvät perusasiat sosiaalisesta mediasta.

– Jopa 22 prosenttia 16-vuotiaista viettää 14-16 tuntia viikossa sosiaalisen median parissa.* Sosiaaliseen mediaan tutustuminen on tänä päivänä tärkeä osa vanhemmuutta. Tämä on yksi niistä aiheista päihteiden ja liikenneturvallisuuden ohella, joista pitää keskustella rauhassa koululaisten kanssa, kertoo EHYT ry:n Internet- ja mobiilityöstä vastaava Ilmo Jokinen.

– Vanhempien kannattaa tutustua myös sosiaalisen median hyviin puoliin, rohkaisee Jokinen. – Ensi askeleet voi ottaa vaikkapa lukemalla Sosiaalisen median huoneentaulun ohjeet. Sosiaalisen median käyttö muun muassa tukee lapsen luku- ja kirjoitustaitoa. Internet on muuttanut kirjoittamisen luonnetta, merkitystä ja kirjoitustiheyttä. Digitaaliset välineet antavat runsaasti motivaatiota kirjoittamiseen erityisesti nuorille. Tiedon hankkiminen on verkossa nopeaa, monipuolista ja helppoa.

EHYT ry:n keskustelut käynnistyivät suosituimmilla foorumeilla koulujen alkaessa 

Sosiaalisessa mediassa on myös runsaasti aikuisia ammatti-ihmisiä läsnä. EHYT ry tekee ehkäisevää päihdetyötä verkon tunnetuilla foorumeilla. EHYT ry:n verkkopedagogit kohtaavat lähes 100 000 nuorta vuosittain Aapelissa, Demi.fissä, IRC-Galleriassa, goSupermodel.fissä, Muropaketissa ja Hevostalli.netissä.

Tällä viikolla keskustellaan muun muassa Demi.fissä ja Hevostalli.netissä siitä, onko ammatilla väliä. Tarkat tiedot EHYT ry:n verkkokeskusteluista löytyvät osoitteesta http://ehyt.fi/verkossa

Keskustelu esimerkiksi seksistä, päihteistä, murrosiästä, syömishäiriöistä, kotioloista ja muista nuoren elämään liittyvistä asioista on suojaava tekijä, jolla on selkeä merkitys päihdekäyttäytymisen ohjaamisessa. EHYT ry:n verkkopedagogien mukaan nuorten on myös helpompi lähestyä ja sanoittaa ongelmansa esimerkiksi kasvokkaisen avun hakemista varten kirjoitettuaan ongelmasta ensin verkossa.

EHYT ry on Nuorille suunnatun Verkkofoorumin perustaja ja toimii yhteistyössä useiden järjestöjen kanssa. Foorumi on muun muassa luonut eettiset ohjeet verkossa toimiville aikuisille.

Tutustu EHYT ry:n huoneentauluihin verkkokaupassamme.

Huoneentaulut vanhemmille on olemassa myös päihdekasvatuksesta sekä digipelaamisesta.