Smokefree-tupakoimattomuuskilpailun voitto Korsholmiin

tiedote_liitutaulu

Smokefree-tupakoimattomuuskilpailun voitto Korsholmiin

Smokefree-kilpailua käytiin jälleen Suomen yläkouluissa 1.10.2013-31.3.2014. Alakoulujen 5.- ja 6.-luokkien kilpailua käytiin marraskuusta maaliskuuhun. Kilpailussa mukana olevien luokkien määrä nousi hieman edellisvuodesta. Erityisesti ruotsinkieliset luokat innostuivat osallistumaan kilpailuun. Smokefree-kilpailussa oli kilpailukauden aikana mukana lähes 23 500 oppilasta. Smokefree-kilpailun yläkoulujen voitto meni Korsholmiin ja alakoulujen voitto Lusiin.

-Oli todella mukava luokan kannalta voittaa näin suuri summa rahaa, totesi Smokefree-luokkakilpailun 2013-2014 pääpalkinnon voittanut 8D-luokka Korsholmin yläkoulusta. Voittajan oli vaikea uskoa voittoa todeksi.

Smokefree-kilpailua toteuttaa vuosittain Ehkäisevä Päihdetyö EHYT ry. Kuluneen kilpailukauden aikana Smokefree-kilpailuun osallistui yhteensä 1 262 yläkoulun 7. ja 8. -luokkaa ja 34 alakoulun 5. ja 6. -luokkaa.

Smokefree-kilpailua on järjestetty Suomessa vuodesta 1989 lähtien. Vuosien varrella kilpailusta on muodostunut kouluissa joka syksyinen perinne. Smokefree on alun perin suomalainen innovaatio, joka on sittemmin levinnyt noin 20 Euroopan maahan.

-25. kilpailukausi sujui hienosti, osallistujia saatiin hyvä määrä mukaan. On joka syksy yhtä mukavaa nähdä tutut koulut mukana osallistujalistalla, mutta on mielettömän hienoa saada mukaan aina myös uusia kouluja, kertoo kilpailua koordinoiva Minttu Tavia EHYT ry:stä.

Kilpailu tukee kouluissa tehtävää tupakan vastaista työtä helpolla ja hauskalla tavalla. Kilpailuun osallistuvat luokat sitoutuvat yhteisellä päätöksellä olemaan tupakoimatta, nuuskaamatta ja käyttämättä sähkösavuketta kilpailukauden ajan. Kilpailukauden päätyttyä tupakoimattomina pysyneet luokat osallistuvat pääpalkintojen arvontaan lähettämällä ”Pysyimme tupakoimattomina” -lomakkeeen kilpailujärjestäjille.

Smokefree-kilpailun 2013–2014 palkinnot menivät seuraaville luokille: 

Yläkoulut

–          1 000 euroa, Korsholms högstadium 8D, Korsholm

–          500 euroa, Kuhalan koulu 7A, Forssa

–          500 euroa, Martinlaakson koulu 8C, Vantaa

–          250 euroa, Europaeuksen koulu 8A, Savitaipale

Alakoulut

–          500 euroa, Lusin koulu 5-6 lk, Lusi

–          250 euroa, Korvenkylän koulu 6 lk, Rauha

Smokefree-toiminta tukee kouluissa tehtävää tupakoimattomuustyötä luokkakilpailun lisäksi mm. myöntämällä Savuton Koulu -toimintatukea, järjestämällä koulutuksia ja tuottamalla erilaisia aineistoja oppilaitosten käyttöön.

Seuraava Smokefree-luokkakilpailu käynnistyy jälleen syksyllä 2014. Lämpimät onnittelut voittajille ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!