Olvi myy uutuuslonkeroa kannabismielikuvilla

tiedote_liitutaulu

Olvi myy uutuuslonkeroa kannabismielikuvilla

Olvi mainostaa parhaillaan uutta Leguana-lonkeroaan mainoslauseella ’Legualize!’ Sloganillaan Olvi yhdistää vitsikkäästi uutuuslonkeron kannabikseen, jonka laillistamisen puolesta on jo vuosikymmenten ajan kampanjoitu tunnuksella ”Legalize”.

Yhteyttä ei tarvitse hakemalla hakea. Kun Leguana-lonkeron sloganin ”legualize!” kirjoittaa internetin hakukoneeseen, saa tarjolle vähemmän tietoa lonkerosta mutta melkoisen määrän aineistoa kannabiksesta. ’Legalize it’ tunnetaan myös reggaeklassikkona, jossa vaaditaan kannabiksen vapauttamista.

STM:ssä on valmisteltu lakiesitystä, jossa alkoholin mielikuvamainonta kiellettäisiin samaan tapaan kuin Ranskassa. Lakiesitys on parhaillaan lausuntokierroksella. Alkoholiteollisuus on vastustanut jyrkästi mielikuvamainonnan kieltoa ja vakuuttanut, että alan oma itsesääntely riittää mainonnan ylilyöntien estämiseen.

Olvin mainoskampanja on erinomainen esimerkki siitä, miksi lainsäädäntömuutoksia tarvitaan. Myyvien mielikuvien hakeminen laittomista huumeista on kaikkea muuta kuin vastuullista alkoholimainontaa.