Mobiiliapu-rasialla pyritään vähentämään ruiskujen ja neulojen päätymistä luontoon

tiedote_liitutaulu

Mobiiliapu-rasialla pyritään vähentämään ruiskujen ja neulojen päätymistä luontoon

Valtakunnallinen Mobiiliapu-hanke jakaa ilmaisia hygieniapakkauksia huumeiden käyttäjille. Mobiiliapu haluaa näin ojentaa pienen hyvinvointia edistävän pakkauksen vaativissa elämäntilanteissa oleville.

Pakkauksen kotelo on pakkasen kestävää, ekologisesti hävitettävää muovia ja se sisältää tärkeitä arkipäiväiseen elämään kuuluvia asioita – kamman, hammasharjan ja- tahnan sekä laastareita.

Rasioita jaetaan sosiaali- ja terveysneuvontapisteiden kautta. Terveysneuvontapisteet ovat ruiskuhuumeita käyttäville tarkoitettuja matalan kynnyksen palvelupaikkoja, joissa on mahdollisuus vaihtaa käytetyt ruiskut ja neulat puhtaisiin sekä saada tietoa terveydenhoidosta, tartuntataudeista ja hoitopaikoista.

Huumausaineiden käytön myötä käytettyjä neuloja ja ruiskuja on löytynyt toistuvasti leikkipuistoista ja alueilta, joita käytetään vapaa-ajan ulkoiluun. Käytetyt neulat voivat olla turvallisuusriski terveydelle, jonka vuoksi ne aiheuttavat joskus huolta. Huumeita käyttävät ihmiset tarvitsevat ohjeistusta ruiskujen ja neulojen oikeaan hävittämiseen.

Omalta osaltaan Mobiiliapu-pakkaus vastaa ympäristöön heitettyjen neulojen ja ruiskujen ongelmaan. Ruiskut ja tarpeelliset oheisvälineet voi säilyttää muovisen, tiiviin pakkauksen sisällä. Tämän toivotaan osaltaan ehkäisevän ruiskujen ja neulojen heittämistä luontoon. Pakkauksen sisällä on lisäksi info, jossa neuvotaan kuinka neulat hävitetään oikein.

Yhteydenotot:
Iina Järvi, hankepäällikkö, 050 599 6555
iina.jarvi@ehyt.fi

Lisätietoa:
www.mobiiliapu.fi
www.mobiiliapuhanke.fi
www.facebook.com/Mobiiliapu