Miten Suomi juo ja sääntelee? Entä mikä on tilanne huumausaineiden kohdalla? – Päihdepäivillä esillä kansainvälinen alkoholipolitiikka sekä muuntohuumeet ja kannabis

tiedote_liitutaulu

Miten Suomi juo ja sääntelee? Entä mikä on tilanne huumausaineiden kohdalla? - Päihdepäivillä esillä kansainvälinen alkoholipolitiikka sekä muuntohuumeet ja kannabis

Päihdealan vuoden kärkitapahtuma, Päihdepäivät käsittelee päihdealan ajankohtaisimpia kysymyksiä kaksipäiväisessä tapahtumassa (13.-14.5.2014) Helsingissä.

Päihdepäivät nostaa esiin kaksi erittäin ajankohtaista päihdeaihetta– muuntohuumeet ja kannabiksen. Tapahtumassa kysytään, mitä muuntohuumeet ovat, kuinka niiden käyttöä valvotaan ja miten niiden käyttäjiä hoidetaan. Keskustelussa on tarkoitus ymmärtää, minkälaisia ongelmia Tullilaboratorio, lääkealan viranomaiset sekä ensiavun ammattilaiset yhdistävät muuntohuumeisiin ja selvittää, kuinka haasteisiin voidaan puuttua.

Kannabisaihetta käsitellään alan huippuosaajien johdolla. Rosa Meriläisen ja Elina Kotovirran (STM) moderoimassa paneelissa keskustellaan kannabiksen käytön kulttuurista ja tulevaisuuden skenaarioista. Panelisteina toimivat mm. Markku Soikkeli (THL), Timo Larmela (Suomen kannabisyhdistys), Leena Metsäpelto (Valtakunnansyyttäjänvirasto) ja Janne Paananen (Youth Against Drugs YAD ry).

Tapahtuman aloitusseminaarissa vastataan kysymyksiin, miltä suomalainen alkoholipolitiikka näyttää eurooppalaisessa mittakaavassa. Onko Suomi tuhannen rajoituksen maa vai noudattavatko linjaukset sittenkin eurooppalaista standardia? Miltä suomalainen päihdepolitiikkaa näyttää virolaisesta tai ruotsalaisesta näkökulmasta? Alkoholikeskusteluun osallistuvat mm. EU-alueen kova alkoholipoliittinen vaikuttaja ja Euroopan päihdejärjestöjen kattojärjestön Eurocaren puheenjohtaja Tiziana Codenotti, Viron sisäministeriössä työskentelevä alkoholi- ja terveyspolitiikan asiantuntija Riina Raudne sekä THL:n erityissuunnittelija Marjatta Montonen.

EHYT ry:n ja Ehkäisevän päihdetyön verkoston järjestämä Päihdepäivät herättelee osallistujat pohtimaan päihdealan ajankohtaisia kysymyksiä. Päihdepäivien tarkka ohjelma ja tapahtuman ilmoittautumisohjeet löytyvät tämän linkin takaa.

 

Lisätietoja:

Annika Eloranta

Koulutussuunnittelija, Ehkäisevä Päihdetyö EHYT ry

annika.eloranta(at)ehyt.fi, p. 050 411 0357