Jo 67. liikuntajuhannus Kilpisjärvellä

tiedote_liitutaulu

Jo 67. liikuntajuhannus Kilpisjärvellä

Legendaariset Kilpisjärven juhannusaaton hiihdot järjestetään nyt jo 67. kertaa Saanan pohjoisrinteillä.

Toki taaskin jännitetään keli- ja lumitilanteita sillä Käsivarteen tulivat runsaimmat lumet poikkeuksellisesti vasta kuukausi sitten, kertoo Kilpisjärven Saana-Veikkojen puheenjohtaja Heimo Rantakokko. Liikuntajuhannusperinne alkoi juhannuksena 1946 tunturiopas Yrjö Metsälän aloitteesta ja on jatkunut katkeamattomana.

Liikuntajuhannuksen uutuutena on tänä vuonna tunturirastien rogaining- eli pistesuunnistusmenetelmä. Kyseessä on aikarajoitteinen suunnistus, jossa haetaan vapaassa järjestyksessä niin monta rastia kuin tietyssä ajassa ehditään. Rastit on pisteytetty vaikeusasteen ja etäisyyden mukaan. Eli ulkoilijoille löytyy helppoja lähirasteja, mutta kartan eri osista löytyy haastetta ja mikä parasta – huimia näköaloja.

Ohjelmassa on perinteisten aattohiihtojen lisäksi juhannuspäivänä tunturirastit ja sunnuntaina Saanan vuorijuoksu sekä saapassankari -kisa.

Hiihtokisan matka on ollut yleensä (lumitilanteesta riippuen) noin 250 metriä ja sarjoja on sopivasti kaikille. Tunturirasteissa maksimisuoritusaika ratkaistaan joko 2 tai 3-tuntiseksi – keliturvallisuus huomioiden. Vuorijuoksun nousukisa on alhaalta huipulle 4 km + noususumma 500 m. Saapasta heitetään vauhditta ja tuloksissa on tälläkin kertaa ikäystävällinen kerroin (50 cm/vuosi).

Liikuntajuhannuksen järjestävät Kilpisjärven Saana-Veikot ry, apunaan Enontekiön liikunta- ja vapaa-aikatoimi sekä Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n tuella Kunnon Elämä ry.

Kilpisjärven retkeilykeskuksessa on esillä valokuvanäyttely: ”Legendaarinen tunturiopas: Kuvia Yrjö Metsälästä, Metsälän Yrjön kuvia”.

Ohjelma:

– pe 22.6. klo 17.00 Juhannusaaton hiihdot
– la 23.6. klo 12.00 Tunturirastit
– su 24.6. klo 12.00 Saanan vuorijuoksu
– su 24.6. klo 11.30–13.30 Saanan saapassankari -kisa

Kaikkiin lajeihin voi ilmoittautua vielä pari tuntia ennen starttia paikan päällä. Suunnistukseen toivotaan ennakkoilmoittautumiset 14.6. mennessä.

Tapahtuman pdf-esite

Lisätietoja:

Antti Honkonen
p. 040 529 5283
antti.honkonen@ehyt.fi