Helsingin Elokolo ja Kallio Kunsthalle auki koko kesän

tiedote_liitutaulu

Helsingin Elokolo ja Kallio Kunsthalle auki koko kesän

Kansalaisten kohtaamispaikka Helsingin Elokolo on avoinna kesällä joka päivä – jopa juhannuksena. Heinäkuun 14. päivään asti siellä työskentelee myös pietarialinen taiteilija Evgenia Golant, joka muun muassa maalaa kuvia ja tekee tilataidetta asettumisestaan Elokoloon. Elokolossa on tarjolla rupatteluseuraa, tekemistä, ilmaista aamupuuroa ja tietokoneita verkkoyhteydellä.

Helsingin Elokolon toiminnasta vastaa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry jäsenjärjestöineen.

– Ehkäisevä päihdetyö on muun muassa sitä, että kansalaisille tarjotaan kaupunkiolohuoneita, joissa voi kohdata muita ihmisiä, saada virikkeitä – tai jopa vain istua itsekseen lehtien tai netin äärellä, avaa EHYT ry:n aluetyöntekijä Markku Heino.

Helsingin Elokolon toiminnasta saat tietoa myös liittymällä Elokolon tekstiviestipalveluun. Mukaan ilmaiseen palveluun pääsee lähettämällä tekstiviestin LIITY EKHKI numeroon 18183.

Elokolo on auki joka päivä klo 9-15 Kalliossa osoitteessa Toinen Linja 31.

Elokolon viereisessä taidegalleriassa Kallio Kunsthallessa on kesällä kaksi näyttelyä. Kallio Kunsthallen toiminnasta vastaa Helsingin Optimistit ry. Kallio Kunsthalleen pääsee vierailemaan Elokolon aukioloaikoina pyytämällä oven avaamista Elokolosta.

James Prevett (UK) 11.6.-24.6.2013

James Prevett (UK) esittelee yöttömän yön ja juhannuksen tuolla puolen supi-suomalaisen psykohistorian arpikudosta: Nuijat! Prevett aloitti nuijien valmistuksen vakavahenkisten veistosten rinnalla Lontoossa 2010. Ensimmäinen nuija vesitettiin tuolin jalasta poikamaisen ilon vallassa. Vasta neljännen nuijan kohdalla muodostui käsitys, mistä oikeastaan oli kyse: oli tuotettu säkillinen potentiaalisesti vaarallisia nuijamaisia aseita. Nuijaryhmän lähennellessä tusinaa oli taisteluarsenaali valmis.

Evgenia Golant (RU) 27.6.-14.7.2013

Kallio Kunsthallessa vierailee kesä-heinäkuun vaihteessa pietarilainen ei-aktivisti taiteilija Evgenia Golant joka liittää työskentelynsä kiinteäksi osaksi kohtaamispaikka Elokolon toimintaa. Golant työskentelee kahden viikon ajan Elokolossa ’läsnäosallistuen’ arkeen mm. kuvin. Taiteilijan välitön vuorovaikutus leviää myös muualle Kallioon esim. osaksi Hakaniemen markkinoita. Valmistuvan teoksen esitysmuoto vaihtelee näyttelytilaan muodostuvasta väliaikaisesta asumuksesta ja muotokuvista. Kuva: Evgenia Golant työssään, kuvaaja: Petri Saarikko.

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin. Alkoholiin, tupakkaan ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella EHYT ry ehkäisee pelaamisesta syntyviä haittoja sekä edistää päihteetöntä liikennettä.

Lisätietoja

Helsingin Elokolo ja Kallio Kunsthalle

Toinen linja 31

puh. 050 414 0675

www.ehyt.fi/helsinginelokolo

www.kalliokunsthalle.fi