EHYT Teema nostaa esille hyvään ikääntymiseen liittyviä asioita

tiedote_liitutaulu

EHYT Teema nostaa esille hyvään ikääntymiseen liittyviä asioita

EHYT ry:n tuore TEEMA-lehti avaa hyvän eläkeiän aiheita, siinä pohditaan millaista ikääntyminen on Suomessa, mietitään miksi opiskelu kannattaa kautta elämän, ja miten ikääntyminen on muuttunut viimeisen 20 vuoden aikana.

Lehdessä muun muassa avataan ikääntyneiden hyvinvoinnin nykytilannetta ja päihteidenkäyttöä sekä käsitellään alkoholinkäytön riskirajoja.

‒ Arkiseen alkoholinkäyttöön tottuneiden ikäluokkien jäädessä eläkkeelle on entistä tärkeämpää kiinnittää huomiota ikääntyvien päihdehaittojen ehkäisyyn, muistuttaa EHYT ry:n aikuistyön päällikkö Antti Hytti ja lisää: – TEEMA-lehdessä kuvatut eläkeläisjärjestöt ympäri Suomen voivat olla tärkeässä roolissa tässä työssä.

‒ Monet ikäihmiset eivät tiedä, että alkoholinkäytön riskirajat laskevat ikääntymisen myötä. Yli 65-vuotiaan riskiraja on seitsemän annosta viikossa, kaksi annosta kerralla, Hytti muistutti.

Lehdestä löytyy monipuolisesti tietoa terveen ja aktiivisen ikääntymisen tueksi. Höysteenä M.A. Numminen pohtii suhdettaan alkoholiin, EHYT ry:n ikähankkeen opetukset paljastetaan ja vertaiset vinkkaavat siitä, mikä suomalaiseläkeläisiä virkistää.

Lehden tarkoituksena on yhdistää eri toimijoita keskusteluun ja luoda tämän pohjalta Suomeen hyvän ikääntymisen eväitä.

Teema-lehteä voit lukea sähköisessä muodossa osoitteessa

http://issuu.com/ehyt/docs/110370_ehyt_ik__teema_2_2013_final.

EHYT Teema on EHYT ry:n julkaisu, joka palvelee teemakohtaisin painotuksin 3‒5 vuosinumerolla erilaisia lukijaryhmiä. Edellinen EHYT Teema Pelitaito käsitteli hyvän digipelaamiskulttuurin luomista monen eri toimijan näkökulmasta. Seuraava Teema ilmestyy tammikuussa ja se käsittelee ammattiin valmistuvien hyvinvoinnin parantamista ja koulujen toisen asteen ehkäisevää päihdetyötä.

Lisätietoja: Antti Hytti, aikuistyön päällikkö, antti.hytti(at)ehyt.fi, 040 779 1387.

Helena Hulkko, viestintäpäällikkö, helena.hulkko(at)ehyt.fi, p. 050 582 2211.

Lehden tilaukset järjestösihteeri Simo Miettiseltä, simo.miettinen(at)ehyt.fi, p. 050 570 6981.