EHYT ry:n rahapelihaittojen päälliköksi Riitta Matilainen

pokeripeli.

EHYT ry:n johtoryhmä on valinnut EHYTin rahapelaamisen asiantuntijaksi Teresa Tenkasen ja yksikön päälliköksi tutkijatohtori Riitta Matilaisen.

Tehtäviin oli hakijoita yhteensä 36, joista noin 20 asiantuntijatehtäviin. Moni oli hakenut molempia tehtäviä ja EHYT ry:n sisäisiä hakijoita oli useita.

Teresa Tenkanen yhteiskuntatieteiden maisteri ja hänellä on ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot. Hän on toiminut lähes yhdeksän vuoden ajan pelinhoitajana sekä pelisaliasiakaspalvelijana.

Tenkasen gradu vuodelta 2007 käsitteli nuorten aikuisten rahapeliongelmia. Tenkanen on työskennellyt rahapelihaittojen ehkäisyn parissa lähes kymmenen vuoden ajan lasten ja nuorten digipelaamiseen keskittyneessä Pelitaito-projektissa ja myöhemmin EHYTin alue- ja järjestötoiminnan asiantuntijana.

Tenkanen on seurannut rahapelialaa ja hän tuntee alan verkostot hyvin. Hän on pitänyt rahapelaamiseen liittyviä infoja ja tietoiskuja ja hänellä on myös kokemusta STEA-rahoitteisten hankkeiden ja toimintojen arvioinnista.
 

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Riitta Matilainen on valtiotieteiden tohtori. Matilaisen väitöskirjan aiheena oli Production and Consumption of Recreational Gambling in Twentieth-century Finland (2018). Matilaisen Pro gradu -työ käsitteli toisen maailmansodan jälkeistä suomalaista raittiusliikettä.

Matilainen toimii tutkijatohtorina Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksessa. Hän on toiminut apurahatutkijana ja saanut rahoitusta Alkoholitutkimussäätiöltä.

Aiemmin Matilainen on toiminut muun muassa projektisuunnittelijana A-klinikkasäätiössä Selvästi hyvä työ -ohjelmassa sekä assistenttina ja projektitutkijana Pelitoiminnan tutkimussäätiössä.

Matilaisen vahvuuksia ovat rahapelitutkimus, tieteellinen kirjoittaminen sekä projektien hallinta. Matilaisella on myös kokemusta järjestötoiminnasta ja vahva kielitaito.

Tällä hetkellä Matilainen on EHYT ry:n hallituksen jäsen, mistä tehtävästä hän eroaa tultuaan valituksi EHYT ry:n työntekijäksi. Matilaisella on myös muita luottamustehtäviä, muun muassa rahapeliasioiden neuvottelukunnassa.

 

Ylempänä kuvassa Teresa Tenkanen, alla Riitta Matilainen.

 

Lisätiedot:

Talous- ja hallintojohtaja Kari Vuorinen, p. 050 336 7040, kari.vuorinen@ehyt.fi

Tutkijatohtori Riitta Matilainen, p. 040 517 65 74, riitta.matilainen@helsinki.fi