EHYT ry etsii vuoden 2014 parasta vappuseuraa

tiedote_liitutaulu

EHYT ry etsii vuoden 2014 parasta vappuseuraa

EHYT ry haastaa Facebookissa mukaan ”Ole VUODEN 2014 PARASTA VAPPUSEURAA” tapahtumaan. Tapahtuman viestinä on: ”Vietä karnevaalia – älä noloa örväystä. Löydä itsesi tanssilattialta, älä naapurin pensasaidasta. Ole sitä, mitä haluatkin olla – ole haluttu vappuheila, ole porukan hauskuuttaja ja ole Vuoden 2014 parasta vappuseuraa! Sillä hei – kuka muu muka olisi?!”

– Vappu on Suomessa kevään suuri käännekohta ja ainakin omasta mielestäni melkeinpä vuoden paras juhla. Vappuna talvinen mörököllikansa muuttuu avoimiksi, värikkäiksi ja välittömiksi kesäihmisiksi, toteaa EHYT ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.

Talven jälkeen vappuna päästetään riehakkaasti irti arjesta. Vappuna juhlitaan alkanutta kevättä, nuoruutta ja työtä. Juhlintaan kuuluu iloista seuraa, hyvä ruokaa ja karnevaalitunnelmaa. Myös juominen ja maljojen nostelu ovat osa suomalaista vappua. Vappuna on lupa ottaa rennommin – nostaa kravatti otsalle ja nauraa itselle.

– Suomalaiset tarvitsevat karnevaalia, joka on tarkoitettu puhtaasti hauskanpitoon ja hullutteluun, perää Aalto-Matturi.

– Karnevaalissa arkielämän säännöt laitetaan perinteisesti vähän sivummalle.  Mutta onko alkoholipitoinen juoma mukana vain nostattamassa juhlatunnelmaa vai tosiasiassa koko juhlinnan keskipiste? Kaiken hauskanpidon keskellä on hyvä muistaa, että yleensä yhden tai kahden viimeisen drinkin poisjättäminen ei ole huonontanut kenenkään fiilistä – päinvastoin.

– Ja toki vapulla on myös tärkeä merkitys suomalaisen alkoholikulttuurin muutoksessa. Minkälaista mallia me aikuiset annamme lapsille vapun viettoon? Haluammeko, että jos omien lastemme vappujuhlissa aikanaan nautitaan alkoholia, sitä nautitaan känni edellä vai hilpeästi kohtuudella?  

Liity mukaan Facebook-tapahtumaan!