Testaa millainen alkoholipoliitikko olet

Testaa ja häkelly – sinullakin on mielipide ehkäisevästä päihdetyöstä!
Viserrätkö Twitterissä, miten kivaa skumppaa olisi saada kiskalta? Kotkotatko paheksuvasti humalaisille teineille? Tässä tuhansien pullojen maassa jokaisella on jonkinlainen mielipide alkoholista.
Mutta kenen joukoissa seisot, kun tippa uhkaa tappaa tai joku hukkuu ämpäriin?

Tee testi ›

Kuvaus

Me EHYT ry:llä haastamme sinut sopivasti vinksahtaneeseen testiin, jossa selviää suhteesi alkoholin haittojen ehkäisyyn. Oletko kanaemo, kieltohaukka, harakka vai tissutteleva tilhi? Tai ehkä näkemyksesi onkin vielä haudonta-asteella ja oletkin vasta kuoriutumistaan odottava muna?

Uskallatkos näyttää todelliset sulkasi?

Tutkimusten valossa tippa tappaa ja ämpäriin hukkuu – eikä lasi viiniä pidäkään lääkäriä loitolla. (Hänellä on muuten sinulle varattuna paljon pidempi saarna kuin meillä!)

Alkoholi myrkyttää käyttäjiensä lisäksi valtiontaloutta – ja suurimmat kulut yhteiselle kukkarolle aiheutuvat kohtuukäyttäjistä, eivät suinkaan hevijuusereista. 

Kuluja ja murheellisia tarinoita syntyy huomattavasti vähemmän, kun tehdään ehkäisevää päihdetyötä. Ennaltaehkäisy maksaakin vain muutaman prosentin suhteutettuna siihen miljardien pottiin, jonka haittojen korjaus imaisisi.

Kieltolakiako tässä siis yritetään palauttaa? Ei sentään! Mutta haitat on syytä nähdä realistisesti, sillä #alkoholityöllistää poliisia, sairaaloita ja lastensuojelua. Lisäksi läheiset kärsivät siinä, missä itse käyttäjäkin. 

Ehkäisevästä päihdetyöstä ei saa leikata – päihde- ja pelihaittoja pitää ehkäistä tutkimustietoon pohjautuvin, testatuin menetelmin.