Webinaari: Mitä jos laskisimme toisin? – Alkoholin kustannukset terveydenhuollossa

Ihmisiä tapahtuman kahvitauolla.

Alkoholi on suurin ennenaikaisten kuolemien aiheuttaja suurimmassa osassa Suomea. Maailmanterveysjärjestö WHO on todennut, että alkoholi on taustalla yli 200 eri sairaudessa. Nämä molemmat asiat heijastuvat väistämättä terveydenhuollon järjestämiseen sekä julkisen talouden menoihin.

Webinaarissa esittelemme FCG Finnish Consulting Groupin toteuttamaa ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n tilaamaa katsausta alkoholin aiheuttamasta tautikuormasta sekä vaikutuksesta terveydenhuoltoon. Keskitymme tarkastelemaan erityisesti sitä, kuinka paljon alkoholi aiheuttaa kustannuksia julkiselle terveydenhuollolle. Pureudumme kustannuksiin niin valtakunnallisella kuin hyvinvointialuetasolla.

Tarkoituksena on herättää kysymys: mitä jos laskisimme toisin alkoholin aiheuttamia kustannuksia terveydenhuollolle? Kommenttipuheenvuorot kuulemme Lääkäriliiton ja Hyvinvointiala HALI ry:n edustajilta.

Milloin: 21.8.2024 klo 9–10 

Ohjelma: 

Avauspuheenvuoro: Juha Mikkonen, toiminnanjohtaja, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry

Mitä jos laskisimme toisin? -katsauksen esittely, Emma Kajander, asiantuntijalääkäri, liiketoimintajohtaja, FCG Finnish Consulting Group 

Kommenttipuheenvuoro: Jukka Mattila, LL, politiikkaosaston johtaja, Lääkäriliitto 

Kommenttipuheenvuoro: Hanna-Maija Kause, terveyspalveluiden johtaja, Hyvinvointiala HALI ry

Kysymykset ja keskustelu 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset to 18.8.2024 mennessä.
Ilmoittaudu tällä lomakkeella. https://www.lyyti.in/mitajoslaskisimmetoisin