Päihteet ja pelaaminen puheeksi -koulutus

Päihteiden käyttö tai pelaaminen voivat näkyä järjestöjen toiminnassa. Tule tutustumaan teemaan ja hankkimaan valmiuksia asiasta puhumiseen.

EHYT järjestää maksuttoman koulutuksen Riksulan työntekijöille, vapaaehtoisille, yhteistyöyhdistyksille sekä muille kiinnostuneille. Koulutuksen läpileikkaava teema on päihteiden käytön ja pelaamisen huomioiminen ja asiasta puhuminen eri kohderyhmien kanssa toimittaessa. Koulutuksessa pohditaan työpajamaisesti myös, miten nämä asiat voidaan sovittaa omaan toimintakulttuuriin. Koulutus järjestetään tiistaina 7.5.2024 klo 14.30-16.30 Riksulassa (Eteläinen Asemakatu 2, Riihimäki). Kahvitarjoilu klo 14 alkaen.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoa päihteistä ja rahapelaamisesta sekä lisätä valmiuksia päihde- ja peliasioiden puheeksi ottamiseen. Koulutuksessa rohkaistaan puhumaan päihde- ja peliasioista sekä annetaan tietoa paikallisista apua ja tukea tarjoavista tahoista​.

Osallistuminen ei vaadi ennakkotietoja tai -osaamista.  

Teemoina mm.

  • Mitä ovat päihteet, pelaaminen ja ehkäisevä päihdetyö? ​
  • Miten päihteisiin ja pelaamiseen liittyvät teemat näyttäytyvät alueella?​
  • Miksi ja miten päihteiden käytöstä ja rahapelaamisesta kannattaa puhua?​
  • Mistä saa lisää tietoa valtakunnallisista oma-apusivustoista tai alueen palveluista?​

Koulutus sisältää alustuksen, keskustelua, yhteistä työskentelyä sekä konkreettisia työvälineitä ja toimintamalleja järjestötyöhön. 

Koulutukseen osallistuneet voivat hakea koulutuksen sähköistä Open Badge -osaamismerkkiä. Lisäksi koulutukseen osallistuneille lähetetään EHYT tukena työssä -uutiskirje.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 5.5.2024 tästä linkistä Lyyti-lomakkeella.
Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisvahvistus sähköpostiin ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoja

Heli Vaija

Vaija Heli

Asiantuntija, Etelä-Suomi 044 510 0228
Katso henkilön esittely